metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)23.09.2011 12:31

"Doker" napisał(a):
Niech zatem "strażnicy" sumienia pozostawią parafianom wybór także przy okazji opłat za pogrzeby i inne.

A kto powiedział, że obowiązkiem jest prosić o pochówek księdza z parafii? Jak ktoś już zauważył wcześniej można poprosić ojca od Bernardynów i zmarłego pochowa.

00

Doker ~Doker (Gość)23.09.2011 12:35

"Marcin-Majewski" napisał(a):
A kto powiedział, że obowiązkiem jest prosić o pochówek księdza z parafii? Jak ktoś już zauważył wcześniej można poprosić ojca od Bernardynów i zmarłego pochowa.

Niestety panie Marcinie, przy załatwianiu pogrzebu bliskiej osoby stary organista, pracujący w kancelarii, kompletnie nie pozwoliłby na coś takiego. Wiem bo pytałem. I jeszcze usłyszałem, że mam dać tyle i tyle, bez gadania, bo na biednego nie wyglądam. To są fakty.

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)23.09.2011 12:42

"Doker" napisał(a):
Niestety panie Marcinie, przy załatwianiu pogrzebu bliskiej osoby stary organista, pracujący w kancelarii, kompletnie nie pozwoliłby na coś takiego.

Zdanie organisty, czy proboszcza z parafii mało mnie obchodzi jeżeli wymagają oni Bóg wie jakiś sum za pochówek. Najważniejsze jest to by kapłan odprawił stosowną celebrę.

00

znajomy ~znajomy (Gość)24.09.2011 14:26

,,OBSERATOR"napisał(a)
Kiedyś Fara dzieliła się z O.Bernardyn parafianami aby chodzić po kolędzie - Od tego roku już się nie dzielą bo Fara wszytko dla siebie zagarnia.
To m.in. zmieniło się kiedy przyszedł nowy dziekan...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat