To napisz, czy TOZ w Piotrkowie Trybunalskim roznosi materiały edukacyjne, prowadzi jakieś prelekcje, organizuje jakie akcje ?
Niektórych tu na forum bardzo drażni Twój wiek Ziutku. Chyba jakieś niewyleczone kompleksy...
Każda organizacja zajmuje się czymś innym. Ma inne zadania statutowe, inne priorytety. Jeden ratuje chomiki a drugi cały świat. Nie powinniśmy oceniać tego w ten sposób. Powinniśmy oceniać przez pryzmat założeń statutowych. A Viva akurat nie jest jedyna w tym co robi. Ja co najmniej znam takich z dziesięć, ale niestety żadna z nich nie działa w naszym mieście.
Być może :-)
Oczywiście organizacje mają wiele priorytetów, ale muszę zwrócić uwagę na to że często używa się słów że TOZ to najlepsza bo najstarsza organizacja. Sądzę że tak nie jest. Oczywiście zależy od oddziału jeden robi więcej inny mniej, a jeden skupia się tylko na jednym zadaniu :-(. Jest dużo lepiej działających organizacji.
Oczywiście Viva nie jest jedyna ale chyba najbardziej aktywna w tym co robi, oprócz VIvy są także np: Klub Gaja, Empatia dla zwierząt itp.
Nie jedzcie mięsa, nie noście obuwia ze skóry, nie noście portfeli ze skóry, nie noście kurtek skórzanych i donieście do prokuratury na koła łowieckie i myśliwych oraz rybaków i wędkarzy. Macie coś jeszcze do powiedzenia?
Ja mam. Zapomniałaś jeszcze o produktach odzwierzęcych, które trafiają na Twój stół z farm i ferm przypominających obozy koncentracyjne.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!