metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Janek ~Janek (Gość)11.09.2010 20:32

I tu sie mylisz

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)11.09.2010 20:59

"Janek" napisał(a):
I tu sie mylisz

To napisz, czy TOZ w Piotrkowie Trybunalskim roznosi materiały edukacyjne, prowadzi jakieś prelekcje, organizuje jakie akcje ?

00

Siapi ~Siapi (Gość)11.09.2010 21:59

Ja bym nie wydawał żadnego wyroku tylko zrobił to samo z nimi

00

cieciorka cieciorkaranga12.09.2010 09:05

"Ziutek" napisał(a):
Uwierz mi że nie.
Znam większość ustawy o ochronie zwierząt.
A to że do Przyjaciele Zwierząt muszę jeszcze podrosnąć. Mogę Cię zapewnić ze od 4 lat bez przerwy bez interesowanie pomagam zwierzętom w sposób czynny a także bierny.
Siła działania na rzecz zwierząt nie zależy od wieku ... tylko od tego co się robi.
Pomagając zwierzętom niektórym osobom pomogłem, innym zalałem za skórę, myślę że ty jesteś właśnie tą druga osobom.

Niektórych tu na forum bardzo drażni Twój wiek Ziutku. Chyba jakieś niewyleczone kompleksy...

00

cieciorka cieciorkaranga12.09.2010 09:10

"Ziutek" napisał(a):
Drogi Piotrze, zgodzę się z twoją wypowiedzią w 90%.
Pierw odpowiem na twoje pytanie, oczywiście że zwierzęta taki nie są.
Co do tych organizacji to prawda TOZ w Piotrkowie ani chyba żadne inne nie protestuje przeciwko zabijaniu zwierząt na rzeź, czy zabijaniu fok na futra itp.
Większość organizacji nie zwraca na to uwagi, zbijają pokłony za to co uda im się zrobić (np: akcja pod Zelowem). Jest, jednak mały wyjątek i to jest właśnie Viva! Akcja dla zwierząt. Ta fundacja przede wszystkim skupia się na zwierzętach zabijanych na wygodę ludzi, fok na futra, krów - świni - koni na mięso itd. Prowadzą Oni akcje informacyjne na te tematy, promują wegetarianizm, a także czynnie organizują i uczestniczą w protestach.
TOZ takich kampani nie organizuje, Oddział w Piotrkowie z tego co wiem nigdy nie poruszył kwestii zabijania fok, czy świń itp. na rzeź. Dlaczego większość organizacji tak robi ? Bo im się nie chce, skupiają się na działaniu na rzecz zwierząt domowych a nóż widelec uda się wystąpić w telewizji.

Każda organizacja zajmuje się czymś innym. Ma inne zadania statutowe, inne priorytety. Jeden ratuje chomiki a drugi cały świat. Nie powinniśmy oceniać tego w ten sposób. Powinniśmy oceniać przez pryzmat założeń statutowych. A Viva akurat nie jest jedyna w tym co robi. Ja co najmniej znam takich z dziesięć, ale niestety żadna z nich nie działa w naszym mieście.

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)12.09.2010 10:05

"cieciorka" napisał(a):

Niektórych tu na forum bardzo drażni Twój wiek Ziutku. Chyba jakieś niewyleczone kompleksy...

Być może :-)

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)12.09.2010 10:08

"cieciorka" napisał(a):
Każda organizacja zajmuje się czymś innym. Ma inne zadania statutowe, inne priorytety. Jeden ratuje chomiki a drugi cały świat. Nie powinniśmy oceniać tego w ten sposób. Powinniśmy oceniać przez pryzmat założeń statutowych. A Viva akurat nie jest jedyna w tym co robi. Ja co najmniej znam takich z dziesięć, ale niestety żadna z nich nie działa w naszym mieście.

Oczywiście organizacje mają wiele priorytetów, ale muszę zwrócić uwagę na to że często używa się słów że TOZ to najlepsza bo najstarsza organizacja. Sądzę że tak nie jest. Oczywiście zależy od oddziału jeden robi więcej inny mniej, a jeden skupia się tylko na jednym zadaniu :-(. Jest dużo lepiej działających organizacji.
Oczywiście Viva nie jest jedyna ale chyba najbardziej aktywna w tym co robi, oprócz VIvy są także np: Klub Gaja, Empatia dla zwierząt itp.

00

Karolina ~Karolina (Gość)12.09.2010 10:16

Nie jedzcie mięsa, nie noście obuwia ze skóry, nie noście portfeli ze skóry, nie noście kurtek skórzanych i donieście do prokuratury na koła łowieckie i myśliwych oraz rybaków i wędkarzy. Macie coś jeszcze do powiedzenia?

00

nikt ~nikt (Gość)12.09.2010 12:15

"absurd" napisał(a):
nik

Najwyzsza Izba Kontroli?

00

cieciorka cieciorkaranga12.09.2010 14:36

"Karolina" napisał(a):
Nie jedzcie mięsa, nie noście obuwia ze skóry, nie noście portfeli ze skóry, nie noście kurtek skórzanych i donieście do prokuratury na koła łowieckie i myśliwych oraz rybaków i wędkarzy. Macie coś jeszcze do powiedzenia?

Ja mam. Zapomniałaś jeszcze o produktach odzwierzęcych, które trafiają na Twój stół z farm i ferm przypominających obozy koncentracyjne.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat