metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Ziutek ~Ziutek (Gość)11.09.2010 13:42

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
"Adwersarz-Piotra-Wlostowica" napisał(a):
Zapomniał pan jeszcze o komarach, muchach, mrówkach, kornikach, ślimakach, pająkach, skorpionach, itp. Panie Włostowic! Miałem pana za człowieka rozsądnego ale widzę czytając pański komentarz, że robi pan tylko szum i wiatr żeby wywołać jałową dyskusję. Co kraj to obyczaj. Jedni zjadają szczury, inni psy i koty a jeszcze inni wszelkiego rodzaju robactwo. Proszę na przyszłość nie pisać jałowych komentarzy bo nieznajomość przedmiotu dyskusji ośmiesza pana. To tyle.
Nie, Szanowny Adwersarzu! Chodzi mi przede wszystkim o bestialstwo osobników, którzy pozbawili życia te 7 szczeniąt w sposób tak okrutny, że pozbawia ich to prawa do nazywania się ludźmi.
Natomiast przywołując przykłady zabijania jednych zwierząt, a drugich nie, wskazywałem na ambiwalentność w podchodzeniu do tego problemu, która jest niczym innym, jak zwyczajną obłudą.

Andwersarz, sądzisz że Piotr Włostowic piszę jałowe komentarze.
Chodziarz go ktoś czyta, twój komentarz odbiega od tematu, jego nie. Ja uważam że jego kom. są na temat i nadal powinien się wypowiadać, mamy wolność słowa!
Proponuje więc przemyśleć komentarz zanim naciśniesz "dodaj komentarz".

00

Adwersarz Piotra Włostowica ~Adwersarz Piotra Włostowica (Gość)11.09.2010 13:50

Natomiast przywołując przykłady zabijania jednych zwierząt, a drugich nie, wskazywałem na ambiwalentność w podchodzeniu do tego problemu, która jest niczym innym, jak zwyczajną obłudą

To niestety jest bełkot.

00

Adwersarz Piotra Włostowica ~Adwersarz Piotra Włostowica (Gość)11.09.2010 13:53

"Ziutek" napisał(a):
Proponuje więc przemyśleć komentarz zanim naciśniesz "dodaj komentarz".

Aaaaaaa, jak skończysz Gimnazjum to napisz. Wtedy porozmawiamy.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)11.09.2010 13:54

To niestety jest bełkot.

Trudno, jeżeli ktoś nie jest w stanie zrozumieć zdania złożonego, to nic dziwnego, że dla niego jest to bełkot.

00

Sklave ~Sklave (Gość)11.09.2010 14:01

ambiwalentność u większości wygląda w ten sposób ja kocham zwierzątka, nie dam im zrobić krzywdy, opiekuje się nimi etc. etc ale na obiadek mięsko i to jak najwięcej bo niestety gro naszej populacji to nie jarosze.
Piotrze szukasz poklasku a prawda jest zupełnie inna.
Piszesz: Masz coś przeciwko nazwaniu tych osobników z Piotrkowa zbrodniarzami?
A jak nazwać weterynarza który usypia pieski za pieniądze tylko temu się nie nadaje rozgłosu.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)11.09.2010 14:02

"Aman" napisał(a):
Wydaje mi się, że najlepszą karą byłaby praca na rzecz schroniska dla zwierząt. Jeżeli ktoś nie ma pojęcia jak hodować czy zajmować się psami to po co je ma? W dzisiejszym świecie nic nie ma za darmo ale ludzie nie są tego świadomi. A poza tym jeżeli bierze się odpowiedzialność za czyjeś życie (choćby zwykłego psa) to trzeba się liczyć nie tylko z przyjemnościami jego posiadania ale i także z niedogodnościami. Potem taka mentalność przechodzi ze zwierząt na ludzi. I co jakiś czas wybucha afera, że znaleziono gdzieś zakopane czy w beczkach noworodki bo ktoś stwierdził, że dzieciaków byłoby za dużo więc się ich pozbył. Zaczyna się od drobnych spraw a kończy na dużych.

Raczej mam rację, ostrzegając przed ewentualnym wyrokiem w opisanej sprawie psów z Piotrkowa, jaki prawdopodobnie zapadnie przed piotrkowskim sądem.
Dowód? Przykład wyroku w "psiej sprawie" z wczoraj, gdzie niezawiśli sędziowie wydali kolejny absurdalny wyrok, wbrew faktom i zgromadzonemu materiałowi dowodowemu, następny wyrok dyskredytujący polski wymiar sprawiedliwości, i tak już doszczętnie skompromitowany. Oligarchia sędziów - Kapłanów Sprawiedliwości. Nieusuwalnych.
_______
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8362354,Porazka_prokuratury__sprawa_psiego_smalcu_do_umorzenia.html
______
Komentarz "Gazety"
______
Oto mamy sytuację, gdy policja i prokuratura wiedzą, że Agata G. bestialsko mordowała psy. Funkcjonariusze widzieli zakrwawione narzędzia, szczątki zwierząt, butelki smalcu. Słyszeli, jak opowiadała, że wieszała psiaki na sznurku i je dusiła. I nikt nie może nic zrobić, by poniosła karę. Zastanawiam się, czy dlatego, że mamy niedoskonały system prawny, czy raczej, że organy ścigania nie potrafiły z niego skorzystać. Pewne jest jedno: młoda kobieta może nadal robić to, co dotychczas. Na oczach swoich dzieci i całego wymiaru sprawiedliwości. Może czuć się bezkarna.
______
Źródło: Gazeta Wyborcza Częstochowa

Komentarz był edytowany przez autora: 11.09.2010 14:06

00

Adwersarz Piotra Włostowica ~Adwersarz Piotra Włostowica (Gość)11.09.2010 14:05

Oligarchia sędziów - Kapłanów Sprawiedliwości. Nieusuwalnych.

I tu się z panem zgadzam. Pozdro.

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)11.09.2010 14:11

Aaaaaaa, jak skończysz Gimnazjum to napisz. Wtedy porozmawiamy.

Ja z tobą nie będę rozmawiać ani jak skończę ani teraz bo nie mamy o czym.
Mogę rozmawiać z osobami które mają coś do powiedzenia jak Piotr Włostowic, czy Przyjaciel Zwierząt. TY jak na razie próbujesz wprowadzić zamęt.

Komentarz był edytowany przez autora: 11.09.2010 14:14

00

Janek ~Janek (Gość)11.09.2010 18:35

Szanowni krytykanci Nikt nic nie robi a z waszego gadania też nic nie wyjdzie. Napewno nie poprawicie losu zwierząt bo każdy z was chce za wszelką cenę mieć rację. Czy np TOZ prowadza kampanie na rzecz zwierząt - odsyłam do strony www.toz.pl Jak czytam te przechwałki co to jeden z drugim robi dla zwierząt.... - szkoda gadać!!!!!!

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)11.09.2010 20:06

"Janek" napisał(a):
Szanowni krytykanci Nikt nic nie robi a z waszego gadania też nic nie wyjdzie. Napewno nie poprawicie losu zwierząt bo każdy z was chce za wszelką cenę mieć rację. Czy np TOZ prowadza kampanie na rzecz zwierząt - odsyłam do strony www.toz.pl Jak czytam te przechwałki co to jeden z drugim robi dla zwierząt.... - szkoda gadać!!!!!!

Oczywiście główny TOZ prowadzi kampanie. Jednak np: oddział w Piotrkowie nie przeprowadza wszystkich kampanii. Nie widziałem jeszcze żeby ktoś z tego oddziału roznosił ulotki, organizował jakieś spotkania, akcje.
Pisaliśmy głównie że TOZ nie prowadzi akcji informacyjnych odnośnie zwierząt prowadzonych np: na rzeź, czy zabijanych dla futer itd.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat