metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
arti2811 ~arti2811 (Gość)07.10.2010 21:26

"anigav" napisał(a):
I dowiedzieć się, co ciekawego mogą tutaj zobaczyć,

Ojszczy murek nr1!

00

anigav ~anigav (Gość)07.10.2010 21:29

http://www.kakofonia.pl/PL/PLrejs/budowac.wav

00

predatorback ~predatorback (Gość)08.10.2010 06:37

Piotrze W - dlatego marianny zapytałem co trzeba zrobić. Przed naszymi radnymi i prezydentem 4 lata władzy, więc powinni mieć jakiś plan długoplanowy. A o turystykę zapytałem bo akurat to temat o tym. Wiem, że są inne priorytety. Natomiast nie możemy się jako Piotrków zupełnie wyalienować i obrazić na turystów.
Dlatego jeszcze raz zadaję pytanie do marianny (jako sztabowca) - jak pan Marek M. widzi, aby Piotrków był miastem przyjaznym turystycznie?

Komentarz był edytowany przez autora: 08.10.2010 06:39

00

Mac ~Mac (Gość)08.10.2010 11:59

"anigav" napisał(a):
Rokokoko?

od tego jest wszechobecny konserwator.
Dobrze że coś takiego powstało, podobają mi się plany ożywienia tej części miasta...

00

anigav ~anigav (Gość)09.10.2010 18:02

"Mac" napisał(a):
podobają mi się plany ożywienia tej części miasta...

Fałszujemy codzienność stereotypami. To mentalne znieczulenie na zjawiska, które irytują, drażnią, często na takie, których nie możemy pojąć.

00

Rev ~Rev (Gość)12.10.2010 08:14

6 dni po otwarciu centrum na stronie internetowej już "wisi" nieaktualna informacja. I pewnie będzie tak wisieć... Nie ma jej kto sprzątnąć ani powiesić jakichś nowych zapowiedzi (a dzieje się, oj dzieje w Piotrkowie). dlaczego mnie to nie dziwi?????

00

arti2811 ~arti2811 (Gość)12.10.2010 15:14

"Rev" napisał(a):
Nie ma jej kto sprzątnąć ani powiesić jakichś nowych zapowiedzi (a dzieje się, oj dzieje w Piotrkowie). dlaczego mnie to nie dziwi?????

Trzeba poczekać na zmiane prezia!Tylko!

00

Dawny Piotrkowianin ~Dawny Piotrkowianin (Gość)12.10.2010 20:18

Zagadka:
Czy ktoś z Was zauważył błąd merytoryczny na stronie CIT ?
Patrz: http://www.cit.piotrkow.pl/index.php/sanktuaria-maryjne
Według mnie niezły falstart.

00

kapusta ~kapusta (Gość)13.10.2010 14:58

Ja tu nie widzę żadnego błędu. Chyba ci się coś pomyliło.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)13.10.2010 16:47

"Dawny-Piotrkowianin" napisał(a):
Zagadka:
Czy ktoś z Was zauważył błąd merytoryczny na stronie CIT ?
Patrz: http://www.cit.piotrkow.pl/index.php/sanktuaria-maryjne
Według mnie niezły falstart.

"kapusta" napisał(a):
Ja tu nie widzę żadnego błędu. Chyba ci się coś pomyliło.

A ja widzę błąd i to kompromitujący, szczególnie taką placówkę, jaką jest informacja turystyczna. W dodatku, nie czyjaś tam prywatna, ale miejska, magistracka informacja.
Na stronie napisano tak:
Klasztor OO. Bernardynów w Piotrkowie Trybunalskim
A powinno być: oo.(ojcowie)
Tak właśnie zapisujemy ten skrót podwojony, oznaczający liczbę mnogą i składający się z dwóch liter.
pp. (państwo)
Wytknę na tej samej stronie jeszcze jednego strasznego babola.
Owszem, prawdą jest, że 26 maja 2006 roku podczas pierwszej pielgrzymki do Polski papież Benedykt XVI ukoronował obraz Matki Bożej Pocieszenia, zwanej też Trybunalską, a w rok później ustanowił Matkę Bożą Trybunalską patronką polskich parlamentarzystów, ale...
Właśnie, to "ale". Kopia obrazu miała - jak zapewniała posłanka Platformy Obywatelskiej lek. med. Elżbieta Radziszewska, obecnie minister w rządzie PO - znaleźć się w godziwym dla siebie miejscu w gmachu parlamentów, mówiło się o kaplicy. Tymczasem od kilku lat obraz ten niszczeje, spoczywając gdzieś w piwnicach na Wiejskiej.
Poza tym, pracujący w Warszawie parlamentarzyści, jak w takiej sytuacji mieliby - w razie potrzeby - pomodlić się przed obrazem do swojej patronki, usankcjonowanej przez papieża?! Totalny blamaż.
To jak właściwie jest? Czy ta Matka Boża Trybunalska w końcu jest tą patronką polskich parlamentarzystów, czy nie jest? Bo przy takim poszanowaniu obrazu przez Wybrańców Narodu i samą Radziszewską, to można mieć wątpliwości oraz powód do zastanowienia się, czy taka właśnie informacja na stronie CIT-u nie przydaje Piotrkowowi obciachu zamiast splendoru.
My tu w Piotrkowie, w ogóle w Polsce, mamy osobliwy talent do partolenia prostych nawet spraw. Narodowa cecha.
Lachę położyli na obrazie posłowie i senatorowie, pani Radziszewska, ale także sami jezuici. Zapewne św. Ignacy Loyola w grobie się przewraca.
A papież Benedykt XVI? Gdyby się o tym skandalu dowiedział?

Komentarz był edytowany przez autora: 13.10.2010 16:49

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat