Zgadzam się w 100-u%. Auta z czasem beda zasilane prądem i innymi alternatywnymi paliwami a Nasze dzieci będą nam wdzięczne, że podjeliśmy słuszną decyzję.
Jestem zdania każda droga wybudowana rozwija i przybliza inwestycję a nie jej brak.
Zgadzam się w 100-u%. Auta z czasem beda zasilane prądem i innymi alternatywnymi paliwami a Nasze dzieci będą nam wdzięczne, że podjeliśmy słuszną decyzję.
Jestem zdania każda droga wybudowana rozwija i przybliza inwestycję a nie jej brak.
Masz nieaktualne informacje. ŁSSE w Piotrkowie już nie istnieje.
Tomaszów, Bełchatów, Radomsko, Kleszczów, wszystkie te miasta posiadają SSE i rozwijają się.
Piotrków jest wyjątkowym miastem w regionie, wszyscy mają pracę, nie potrzeba nam nowych zakładów pracy i SSE. Miasto cudów.
Piotrków zmniejsza liczbę mieszkańców, wszyscy wyjeżdżają z miasta, ale nikt z władz nie chce mieć SSE. Władza zajmuje się remontami ulic, a nie poważnymi tematami.
Skierowałam pytanie odnośnie istnienia ŁSSE, bo wiem, że była, ale nic o niej nie słychać. Dlaczego już jej nie ma? Władza zrezygnowała, czy co?
Okazało się, że nasze miasto tak dobrze rozwija się, że już nie ma potrzeby utrzymywać w mieście ŁSSE.
Nie wiem, może ktoś wie coś więcej na ten temat...
Tylko dziwnie że w miastach sąsiednich jest ŁSSE, nawet w Bełchatowie i Kleszczowie jest.
Jakimi znowu remontami? Władza zajmuje się rozdzielaniem stołków i rozkradaniem publicznych pieniędzy.
A to jest prawda ? Aż mnie teraz zamurowało !
To znaczy, że wszystkie łąki od strony południowego ogrodzenia zostały przekwalifikowane pod tereny inwestycyjne ?
Tego nie wiem, bo odpowiedzi nie otrzymałam. ale taką informację podał ~wojtek dn. 22.02.2011 godz. 19:54- "trasa niebieska jest zarówno przeprowadzona przez ul.przemysłowa, jak i koło oczyszczalni gdzie w zasadzie nie wydaje sie pozwoleń na budowe i płody rolne chyba są kiepskie stamtąd. Tam najłatwiej wybudować nowe zakłady pracy o dużej uciążliwości dla ludności i środowiska."
http://www.piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/799588,piotrkow-wybiera-zielony-wariant,id,t.html[cytat]Piotrków wybiera zielony wariant
2011-03-02, Aktualizacja: dzisiaj 10:42
Polska Dziennik Łódzki tyka
Za drugim z trzech możliwych wariantów przebiegu projektowanej drogi ekspresowej nr 12 przez Piotrków opowiedziały się władze miasta. Stanowisko w tej sprawie przesłano do projektanta, radomskiej firmy Arcadis.

Pierwszy z wariantów, niebieski, władze miasta odrzucają, ponieważ zbyt bardzo koliduje on z infrastrukturą drogową, kolejową, lotniczą oraz z zabudową mieszkaniową i przemysłową. Trzeci z kolei z wariantów, pomarańczowy, praktycznie omija miasto.

Wariant korzystny dla Piotrkowa oznaczony jest na projekcie kolorem zielonym. Władze miasta opiniują go pozytywnie, ale pod pewnymi warunkami. Pierwszy to zachowanie ciągłości przejazdu ulicami Moryca i Grabską oraz lokalizacja węzła (wraz z miejscem obsługi podróżnych) w pobliżu oczyszczalni ścieków. Wówczas wariant zielony będzie spójny ze studium kierunków zagospodarowania przestrzennego i z zamiarem budowy południowo - wschodniej obwodnicy miasta.

Jeśli te warunki nie będą spełnione - zaznaczają władze miasta - opinia będzie negatywna.
Chyba kogoś w tym UM Bóg opuścił? Jaki wariant zielony? Po co na siłę wprowadzać tę drogę na teren miasta? Żaden węzeł ani MOP w pobliżu oczyszczalni nie jest przewidziany - węzeł ma być jedynie na przecięciu z DK91, a następny na przecięciu z DW742 w okolicy Włodzimierzowa, MOP w Witowie. To ma być trasa ekspresowa dla mieszkańców całej Polski przejeżdżających przez nasze miasto tranzytem, a jakiś jełop z UM chce im zafundować miejsce obsługi podróżnych przy oczyszczalni ścieków i schronisku dla psów!
Chłopie czego Ty wymagasz od niekompetentnych ludzi tam pracujących ! Sami łamią prawo z uśmiechem na ustach, a Ty chcesz by zaczęli myśleć nad tak ważnymi sprawami ?
Miastu jest na rękę przebieg trasy przez teren miasta bo wtedy zyska za darmo całą południową obwodnicę, która jak dobrze pamiętam z planów miała być już w budowie od tego roku. Miasto nigdy więcej nie wyłoży z własnej kieszeni środków na budowę takiej obwodnicy. Będą szukać wszędzie pomocy. Tak samo jak te drogi co budują tj. ulice remontują dobrze, że Schetynówki są i UE się dokłada bo inaczej to zamiast kierowcy jeździć na gumowych oponach jeździli by na drewnianych okutych kołach.
Świnie się pasą, a miasto umiera w agonii.
Wariant pomarańczowy i żaden inny. A durnie z Upierdzielić Mieszkańca niech się biorą w końcu do tego do czego ich ślepy naród wybrał bo wierzcie mi Tunezja, Egipt, Libia jest bliski. Przy czym u nas będą brać pod gardło złodziei z UM, UG, tych co mieli budować Polskę od małych Ojczyzn, a ją zniszczyli.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!