metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
anty ~anty (Gość)15.02.2011 09:38

Wiadomo, wszystkim się nie dogodzi. Ale 8 wariantów to bardzo dużo i chociaż raz ludzie mogliby się dogadać.

10

P51 ~P51 (Gość)15.02.2011 11:53

Moim zdaniem bardzo dobry ruch.
Możność zgłoszenia uwag obywatelskich na piśmie , ale w ograniczonym czasie.
I bardzo dobrze.
Większość z tych,co zawsze są "przeciw" wyraża to wyłącznie głosem,czyli tzw."pyskówką" ;-)
Ale jak trzeba to przelać sensownie na papier, to już nie są tacy "twardzi" i wymiękają.
I bardzo dobrze.
W przeciwnym razie pat byłby obezwładniający!

10

Aman Amanranga15.02.2011 12:11

"P51" napisał(a):
Możność zgłoszenia uwag obywatelskich na piśmie , ale w ograniczonym czasie.

Tylko czy ktoś będzie te uwagi brał na serio? Wątpię.

10

klet ~klet (Gość)15.02.2011 12:15

Najgorszy wariant przebiegu tej drogi koło Piotrkowa to ten odcinający Zalesie od miasta. Pozostaną mieszkańcy tego rejonu odcięci zostawieni pomiędzy drogą S12, a gminą Sulejów (Zalesice). Można powiedzieć, że będą jak ciemnie miejsce między pośladkami. To jest gorszy fragment trasy. Lepiej jakby już biegła w rejonie PTB ta trasa na terenie gminy Sulejów, polami tuż pomiędzy Longinówką, a gruntami rolnymi Zalesic.

10

Piotrkowianin Piotrkowianinranga15.02.2011 12:44

"klet" napisał(a):
Najgorszy wariant przebiegu tej drogi koło Piotrkowa to ten odcinający Zalesie od miasta.

A jakieś argumenty?
Przytoczę to, co napisałem wczoraj w temacie http://www.epiotrkow.pl/news/Region-Ktoredy-poprowadzi-S12,6486 :

"Tylko-wariant-niebieski" napisał(a):
Tylko wariant niebieski, bliższy miastu!!!.

Chyba żartujesz? W jaki sposób do rozwoju miasta może się przyczynić droga, na którą nie będzie wjazdu - jedyny węzeł jest przewidziany na DK91 (ul. Krakowskie Przedmieście)? Ten wariant dałby miastu jedynie więcej spalin i hałasu - żadnych korzyści. Najlepszy jest według mnie wariant pomarańczowy.

10

klet ~klet (Gość)15.02.2011 12:51

"Piotrkowianin" napisał(a):
A jakieś argumenty?

Przecież jasno napisałem, stwierdziłem dlaczego to najgorszy wariant.
Odcięcie Zalesia ul.Mazowiecka, Łużycka, Kujawska, Małopolska to strata dla tego regionu chociażby z punktu widzenia utraty wartości działek w przyszłości. Konieczność budowy wiaduktów na fragmentach tych ulic i rond (chyba).
Wariant pomarańczowy jest najlepszy omija miasto w linii prostej dając więcej zjazdów na miasto.
Dodatkowo stwierdziłem, że najlepszy to kolor pomarańczowy.

10

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)15.02.2011 12:55

Jaka ma być długość tej trasy-315km? A istnieją już odcinki oddane do użytku o łącznej długości 16.9km.Sukces.Mam nadzieję że w 2100 roku będziemy mknąć już całą trasą.

10

M ~M (Gość)15.02.2011 14:10

ILE PŁACĄ ZA METR2

10

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)15.02.2011 14:26

"M" napisał(a):
ILE PŁACĄ ZA METR2

Dają pół litra za pół metra plus 35dkg golonki.Ogóra kiszonego dorzucają gratis!:)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat