tak dla uczcciwości to tyle to zarabia premier naszego kraju. a prezydenci miast, burmistrzowie i wójtowie nie mogą więcej niż 12 tyś brutto
Widzę, że prezydent ostro postanowił walczyć z mediami. Już za chwilę zostaną mu tylko lojalne "Informacje Piotrkowskie" i "Fakty" - ten nowe pofamkowe.
Komentarz Prezydenta Piotrkowa Trybunalskiego Krzysztofa Chojniaka w sprawie odmowy redaktor Dziennika Łódzkiego Aleksandry Tyczyńskiej opublikowania w całości stanowiska Prezydenta Miasta do artykułu "Kampania za publiczną kasę" w dzisiejszym wydaniu "Dziennika Łódzkiego".
"W piątek zostałem poproszony przez redaktor Dziennika Łódzkiego Aleksandrę Tyczyńską o stanowisko w sprawie prowadzonych działań Prokuratury dotyczących miejskich jednostek organizacyjnych. Tego samego dnia udzieliłem Pani redaktor krótkiego komentarza następującej treści (z zastrzeżeniem publikacji całej wypowiedzi):
Takie instytucje jak Prokuratura mają obowiązek zajmować się różnymi sprawami na podstawie doniesień niezależnie od tego kto je składa. Niektóre media chcąc wywołać sensację z wyjątkową pasją informują o rutynowych czynnościach Prokuratury i Policji dotyczących samorządów. Brakuje natomiast rzetelnej informacji o umarzaniu postępowań oraz konsekwencji w informowaniu o aktach oskarżenia czy wyrokach w stosunku do środowisk atakujących samorząd. Są nawet takie redakcje, które skazanych traktują jako autorytety.
Każdy człowiek chcąc zaszkodzić innym może zasypywać organy do tego powołane donosami. Większość ludzi takimi działaniami brzydzi się.
Jestem spokojny. Mam świadomość, że donosy te są elementami czarnego PR-u i gry politycznej.
W niedzielne popołudnie redaktor Tyczyńska poinformowała, iż nie zamieści mojej wypowiedzi w całości, tylko wybrany przez siebie fragment. Na to nie wyraziłem zgody. Poprosiłem o podanie ilości znaków przeznaczonej na moją wypowiedź. Po określeniu jej przez dziennikarkę przygotowałem wypowiedź, która odpowiadała ilości znaków podanych przez Panią redaktor i brzmiała następująco:
Ponieważ autor niniejszego artykułu nie wyraził zgody na opublikowanie w całości mojego krótkiego komentarza jestem zmuszony odesłać czytelników do
przeczytania pełnej i krótkiej wypowiedzi na stronie www.piotrkow.pl.
Niestety również ta wypowiedź nie została opublikowana. Redaktor Aleksandra Tyczyńska napisała własny komentarz".
Prezydent Piotrkowa Trybunalskiego
Krzysztof Chojniak.
Wybaczcie mu za głupotę którą napisał.
Nie raz nie ma co się udzielać.. jak nie wiesz co piszesz.. :):):)
nie,on wie że co miesiąc na jego konto wpływa 18.000 tyś. polskich złotych za op....lanie się i pierdzenie w fotel.
Brawo!
Dawno nie czytałem czegoś podobnie piramidalnie paranoidalnego!
Czy to znaczy, że miasto, które zatwierdza siatkę godzin każdej szkoły - nie wie ile nauczyciel ma godzin i ile za nie zarobi? Ludzie - to jak wy belfrom pensje wyliczacie - na chybił trafił? Przecież to wiedza z liceum - jak prawidłowo napisać formułę w excelu. Czy to znaczy, że prezydent o swojej pensji dowiaduje się z paska wypłaty i nie wie ile zarobi w danym miesiącu czy roku? Przecież takie dane uzyskuje się w dniu klepnięcia planu na nowy rok szkolny - każdy wie ile będzie miał godzin i za jaką stawkę będzie pracował. Wprowdzić egzaminy dla urzędników z obsługi excela - najlepiej co rok,
dokładnie tak jest, do tego musi wypełniac tony ton biurokracji,aby kolesie zatrudnieni w ministerstwach mogli dostać premie i nowe etaty dla swoich kumpli. Nad wszystkim czuwa wielki audytor, którym nauczyciele sa straszeni, a który na pasku Tuska chodzi
Jak ktoś kiedyś powiedział.
"kapciem jesteś, kapciem zostaniesz " :)
Nie wiedziałem, że u was w ZDIUM-ie mój mail taki popłoch spowoduje :)
P.S.
To Ty nie wiesz jak się maile pisze
sprawdź sobie wzór np Amnesty International
http://naszpiotrkow.blogspot.com/
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!