Najlepszym jak do tej pory prezesem TBS-u był p. Stanisław Boczek, czego nie można powiedzieć o obecnej pani prezes Elżbiecie Sapińskiej. Pani prezes zanim została zatrudniona przez prezydenta Matusewicza na stanowisku dyrektora w urzędzie miasta przy ul. Szkolnej, pracowała w Sulejowie.
Nie chcę się wypowiadać na jej temat. Na 5 m może by tak pani prezes zamieszkała ze swoją rodziną co? Co niektórym urzędasom z piotrkowskiego magistratu należałoby już dawno podziękować i wskazać gdzie jest ich miejsce. Na układy nie ma rady. Za poparcie Chojniaka w 2006 r płacimy wszyscy cenę. Mam nadzieję, że nowy prezydent zrobi wreszcie z tym dziadostwem w TBS-ie porządek.
5 metrów na osobe przysługuje kobiecie z dzieckiem. a ile przysługuje wiezniowi w celi???
Droga pani Marto czekałam na lokal 10lat!!!!! byłam bez żadnego meldunku (nie z mojej winy ) trzymam za panią kciuki ! powiem więcej zbliżają się wybory proszę uzbroic się w cierpliwośc
No właśnie - niech pani Marta kupi sobie mieszkanie na wolnym rynku albo wynajmie w kamienicy od prywatnego najemcy w przyjemnej lokalizacji, jeśli jej nie odpowiada mieszkanie z ogrzewaniem centralnym przy ul Broniewskiego. Ludzie biorą kredyty na mieszkania i całe lata spłacają a pani Marta za darmo z pieniędzy podatników chce luksusy
Tak się składa że podobne przeboje miał z TBSem mój narzeczony-dziś mąż.
Z problemem udałam się do Prezydenta Chojniaka-pokazałam mu teczkę jaką posiadam odnośnie całej sytuacji,męza wyrzucano z mieszkania ktore zajmowal po swojej babci-byl w nim zameldowany kilka lat ale skoro babcia zmarla to trzeba bylo go usunac.Mimo iz nie posiadal zaleglosci w stosunku co do TBSu i byl spokojnym lokatorem,poza tym ma II grupe inwalidzka na oczy,nie wspomne juz o lokatorze zajmujacym lokal pod mieszkaniem babci ktory to ten lokal doprowadzil do znisty i zadomowienia wszelkiego robactwa-degenerat ktory nie placil i kradl czynsz,urzadzal libacje trwajace az do rana,malo nie spalil mieszkania swego czasu-ja osobiscie dzwonilam na straz pozarna a pozniej na policje ktora wiele razy interweniowala-taki to lokator MOZE BEZKARNIE mieszkac a moj maz zostal prawie ze eksmitowany,w tej sprawie pisalam do rzecznika osob niepelnosprawnych w warszaiw,rzecznika praz obywatelskich,mam poparcie stowarzyszenia kolo pomocy dzieciom niepelnosprawnym a u pani PREZES bylismy osobiscie i na wstepie uslyszelismy"po co panstwo przyszli wogole?"zenada,poszlam do prezydenta bo dostalam pismo ze musimy sie wyniesc wlasnie na BRONIEWSKIEGO gdzie mieszka melina,gdzie mozna potknac sie o jakiegos lezacego i gdzie dzieli sie lazienke z inna rodzina,ale zaznaczam JEST TAM CENTRALNE OGRZEWANIE!swietnie co?XXI wiek i jest centralne!szok-nie przyjelismy wiec dostalismy mieszkanie w alejach 3 maja ale za to z piecowym ogrzewaniem-cos za cos!!! Pani z TBS-u jest do niczego nie nadaje sie na taki urzad,sama niech zamieszka na BRONIEWSKIEGO!!!jesli ktos ma jakies watpliwosci to zapraszam pokaze wszystkie papiery i chetnie opowiem o calej sytuacji!!!
Czego jej zazdrościsz, tej biedy? Ciebie może stać na zaciąganie i spłacanie kredytów. Gdybyś miał(a) odrobinę wiedzy i wyobraźni, to byś wiedział(a), że tylko biednym i bezdomnym należą się lokale socjalne.
[cytat="IRS"]No właśnie - niech pani Marta kupi sobie mieszkanie na wolnym rynku albo wynajmie w kamienicy od prywatnego najemcy w przyjemnej lokalizacji, jeśli jej nie odpowiada mieszkanie z ogrzewaniem centralnym przy ul Broniewskiego. .. Pozostawię bez komentarza nie każdy człowiek ma luksus posiadania własnego M -a a jeśli chodzi o pieniądze podatników - brak wiedzy powoduje takie właśnie wypowiedzi
Ola: Ale napisz, co Ci powiedział Chojniak i co zrobił w Twojej sprawie, niech ludzie przejrzą na oczy, jakim to jest "wspaniałym" prezydentem.
Przyjmujecie postawę roszczeniową, wszystko wam się należy...odśnieżanie,mieszkanie i to odpowiedni standard, póżniej posprzątana klatka tak na extra pod samą wycieraczkę,piękna zieleń pod budynkiem utrzymana trawka jak wrócicie z wakacji nad morzem lub w górach -przecież zmęczeni jesteście.Ja na swoje 54 metry pracowałam całe życie, nigdy nie liczyłam na to żeby otrzyma lokum za marny czynsz.Trzeba się z tym liczyc że budynki też mają swoją żywotnośc.Trzeba wiele poświęcic w życiu aby osiągnąc mieszkanie na własnośc. Bez perspektywicznego myślenia w swoim czasie o sobie i swoich dzieciach,można wylądowac na bruku i miec pretensje do wszystkich, bo czasy komuny już dawno minęły....
elli: A słyszałeś o czymś takim jak czynsz? Płacąc co miesiąc prawie 500 złotych za marne 53 metry mieszkania spółdzielczego właśnościowego mam prawo wymagać od darmozjadów z PSM w miarę przyzwoitego standardu? Bo ręce człowiekowi opadają, jak o wymianę każdej spalonej w klatce żarówki trzeba dzwonić do administracji, bo tzw. gospodarz domu ma to głęboko gdzieś.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!