metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)18.09.2010 11:23

Ale hymn II LO jest tragiczny - bez żadnego pomysłu, tandetna przeróbka pięknej piosenki z "Pana Tadeusza" rodem z kiepskiego kabaretu.

00

jusek ~jusek (Gość)18.09.2010 12:21

Skomponuj lepszy, zgłoś, posłuchamy. Możesz nawet nuty opublikować na tym portalu. Na pewno będzie to o wiele lepsza kompozycja. A mogłeś się przecież zgłosić do II LO ze swoimi pomysłami...A chór jest świetny i to zasługa pani Renaty. Przerasta to miasto i takich recenzentów jak Majewski

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)18.09.2010 12:26

"jusek" napisał(a):
A mogłeś się przecież zgłosić do II LO ze swoimi pomysłami...A chór jest świetny i to zasługa pani Renaty. Przerasta to miasto i takich recenzentów jak Majewski

Hymn II LO został skomponowany na potrzeby 150-lecia szkoły. Nie wciągnięto do prac nad nim uczniów, czy pedagogów. Nie krytykuję chóru II LO - krytykuję tylko fakt, że zamiast używania cudzej muzyki można było skomponować swoją - uczniowie II LO posiadali i posiadają wiele pasji i talentów.

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)18.09.2010 12:40

Ale w sumie nie ważne - jednym się podoba, innym nie(mi nie). Najważniejsze, że wreszcie książka prof. Bartczaka o II LO doczekała się publikacji.

00

belfer ~belfer (Gość)18.09.2010 12:42

"Marcin-Majewski" napisał(a):
Hymn II LO został skomponowany na potrzeby 150-lecia szkoły. Nie wciągnięto do prac nad nim uczniów, czy pedagogów. Nie krytykuję chóru II LO - krytykuję tylko fakt, że zamiast używania cudzej muzyki można było skomponować swoją - uczniowie II LO posiadali i posiadają wiele pasji i talentów.

Panie Majewski: Jak nie masz pan co robić, pisz wiersze.

00

absolwent II LO ~absolwent II LO (Gość)18.09.2010 12:45

"Marcin-Majewski" napisał(a):
Ale w sumie nie ważne - jednym się podoba, innym nie(mi nie). Najważniejsze, że wreszcie książka prof. Bartczaka o II LO doczekała się publikacji.

Napisz od kiedy wykładowca Zenon Bartczak jest profesorem oraz ilu profesorów z tytułami, znasz w piotrkowskich szkołach średnich. Bo ja znałem tylko jednego.

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)18.09.2010 13:09

"absolwent-II-LO" napisał(a):
Napisz od kiedy wykładowca Zenon Bartczak jest profesorem

Dobrze wie Pan, że tytułowanie profesorami nauczycieli szkół średnich wynika tylko i wyłącznie z tradycji wyjąwszy tych nauczycieli, którym został nadany tytuł profesora oświaty.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)18.09.2010 13:16

"absolwent-II-LO" napisał(a):
Napisz od kiedy wykładowca Zenon Bartczak jest profesorem oraz ilu profesorów z tytułami, znasz w piotrkowskich szkołach średnich. Bo ja znałem tylko jednego.

To jest kpina czy pytanie o drogę? Żaden absolwent, a tym bardziej II LO, nie zadałby takiego beznadziejnego pytania. W ogóle, nikt, kto ma choć jakie takie pojęcie o czymkolwiek.
Są wpisy zdumiewające swą...

Komentarz był edytowany przez autora: 18.09.2010 13:17

00

Z Piotrkowa ~Z Piotrkowa (Gość)18.09.2010 13:19

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
To jest kpina czy pytanie o drogę?

Nie Piotrze to jest bezczelność. Rzekomemu absolwentowi życzę, by był takim profesorem jak Pan Bartczak, a II LO współczuję takiego wychowanka, ale jak widać i w najlepszej rodzinie znajdzie się...no powiedzmy, że czarna owca.

00

absolwent II LO ~absolwent II LO (Gość)18.09.2010 13:34

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
To jest kpina czy pytanie o drogę? Żaden absolwent, a tym bardziej II LO, nie zadałby takiego beznadziejnego pytania. W ogóle, nikt, kto ma choć jakie takie pojęcie o czymkolwiek.
Są wpisy zdumiewające swą...

Podlizywanie się belfrom w liceum poprzez zwracanie się do nich "profesorze" jest przejawem lizusostwa. Ja nigdy nie używałem takiej formy i matury nie oblałem. Na studiach owszem do nauczycieli akademickich z tytułami profesora tak się zwracamy. Nazywanie Władysława Bartoszewskieg i mgr Aleksandra Kwaśniewskiego profesorami też "weszło w modę" mimo, ze żaden z nich takowych tytułów nie posiada.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat