Po przejglądnięciu tej książki stwierdzam, że nie jest za solidna, gdyż w spisie maturzystów nie ma wszystkich nazwisk i to z czasów juz nam współczesnych. Zresztą autor podobne błędy miał w książce o "Chrobrym". Czy będą następne wydania uzupełnione i rozszerzone?
Należałoby też wspomnieć o młodszej części grona pedagogicznego - często wychowanków tej szkoły. Nauczyciel wyróżniający się z tego grona to Pani Prof. Kudyba - "Kudybcia". Nauczyciel wprost zarażający swoją pozytywną energią, zawsze uśmiechnięta, bardzo otwarta i bezpośrednia, nauczyciel z którym można porozmawiać na każdy temat, a przy okazji w konkursie na najpiękniejsze oczy grona pedagogicznego II LO zajmuje bezapelacyjnie I miejsce;-)
Czytając wasze posty odnoszę wrażenie, że większość wykładowców w II LO to nauczyciele akademiccy z tytułem profesora nadzwyczajnego. Pamiętam zrzutki uczniów przed maturą na prezenty dla belfrów, jeden nawet wyleciał za to z roboty. Hańba!
Kiedy będą książki o: III LO"Słowackiego", TEPESIE, Budowlance, TechMaszGórniczych, Ekonomiku, Pielęgniarskim, o podstawówkach i w ogóle o oświacie z serii 800-lat m.Piotrkowa???
Kiedy znajdzie się człowiek, który podejmie badania w tym zakresie.
Nie - większość nauczycieli w II LO to pedagodzy o dużej wiedzy i doświadczeniu, a przede wszystkim wspaniali ludzie, którzy z pewnością wywarli jakiś wpływ na życie każdego ze swych wychowanków.
Ja natomiast nie mogę nie wspomnieć o Pani Profesor Annie Matusiak - wzór nauczyciela, systematyczności i prawidłowej organizacji. Każda lekcja zaczynała się od przepytania nawet połowy klasy nie tylko z ostatniej lekcji, ale z całego przerabianego działu - dzięki takiej metodzie nie musiałem w domu zbyt wiele czasu poświęcać na geografię, a wiele wiadomości z tej dziedziny pamiętam bardzo dokładnie do dziś i chyba o to powinno chodzić.
Skoro wszyscy tak tu chwalą, to ja też... Pani Urszula Maciejewska- wychowawca,jakich mało. Tak dbać o swoich wychowanków i tworzyć rodzinna atmosferę w grupie nieliczni potrafią. I do tego świetny pedagog...Myślę, że nie tylko ja jedna jestem tego zdania.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!