Skoro wszyscy tak tu chwalą, to ja też... Pani Urszula Maciejewska- wychowawca,jakich mało. Tak dbać o swoich wychowanków i tworzyć rodzinna atmosferę w grupie nieliczni potrafią. I do tego świetny pedagog...Myślę, że nie tylko ja jedna jestem tego zdania.
Ja natomiast nie mogę nie wspomnieć o Pani Profesor Annie Matusiak - wzór nauczyciela, systematyczności i prawidłowej organizacji. Każda lekcja zaczynała się od przepytania nawet połowy klasy nie tylko z ostatniej lekcji, ale z całego przerabianego działu - dzięki takiej metodzie nie musiałem w domu zbyt wiele czasu poświęcać na geografię, a wiele wiadomości z tej dziedziny pamiętam bardzo dokładnie do dziś i chyba o to powinno chodzić.
Ale hymn II LO jest tragiczny - bez żadnego pomysłu, tandetna przeróbka pięknej piosenki z "Pana Tadeusza" rodem z kiepskiego kabaretu.
Skomponuj lepszy, zgłoś, posłuchamy. Możesz nawet nuty opublikować na tym portalu. Na pewno będzie to o wiele lepsza kompozycja. A mogłeś się przecież zgłosić do II LO ze swoimi pomysłami...A chór jest świetny i to zasługa pani Renaty. Przerasta to miasto i takich recenzentów jak Majewski
Hymn II LO został skomponowany na potrzeby 150-lecia szkoły. Nie wciągnięto do prac nad nim uczniów, czy pedagogów. Nie krytykuję chóru II LO - krytykuję tylko fakt, że zamiast używania cudzej muzyki można było skomponować swoją - uczniowie II LO posiadali i posiadają wiele pasji i talentów.
Ale w sumie nie ważne - jednym się podoba, innym nie(mi nie). Najważniejsze, że wreszcie książka prof. Bartczaka o II LO doczekała się publikacji.
Panie Majewski: Jak nie masz pan co robić, pisz wiersze.
Napisz od kiedy wykładowca Zenon Bartczak jest profesorem oraz ilu profesorów z tytułami, znasz w piotrkowskich szkołach średnich. Bo ja znałem tylko jednego.
Dobrze wie Pan, że tytułowanie profesorami nauczycieli szkół średnich wynika tylko i wyłącznie z tradycji wyjąwszy tych nauczycieli, którym został nadany tytuł profesora oświaty.
To jest kpina czy pytanie o drogę? Żaden absolwent, a tym bardziej II LO, nie zadałby takiego beznadziejnego pytania. W ogóle, nikt, kto ma choć jakie takie pojęcie o czymkolwiek.
Są wpisy zdumiewające swą...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!