Bo srasz do studni! A to nie legalne! Zaoszczędziłeś 5 zł. a skaziłeś wody gruntowe!
Niech te szambelany co rozkradły kraj w tym Nasz miejski ze świtą oddadzą te podatki co ludzie płacą na Was darmozjady, a później możecie mówić, że są nie prawidłowości.
Dwa śmiać mi się chce jak 3 cieci jeździ za kasę podatników i sobie spisuje dane tj. niczym UBecja za dawnych lat - brawo demokracja ma się dobrze. Bo co k.rwa jakiegoś urzędasa obchodzi to co ja mam na swojej posesji, za którą zapłaciłem z prywatnej kasy, więc jakim prawem wpierdzielają mi się jakieś mendy do mojego "ogródka" ?
Po to człowieku żebyś wód gruntowych swoją bezmyślnością nie paprał i sam swoich szczochów nie pił! Za szambo zrobione ze studni powinieneś grubą karę zapłacić bo trujesz innych korzystających jeszcze ze studni! Ludzie na wsi wybetonowane szamba już mają a ty miastowy sam siebie i innych trujesz!
i śmieci wyrzucane do lasu ...też sprawdzać podpisane umowy na wywóz
Poniekąd racja, że ingerencja władzy w prywatne tereny jest zbyt duża, ale...
... ale dziwię się mocno ludziom, którzy sobie do własnej studni srają. Nigdy niewiadomo, czy ta studnia im kiedyś się jeszcze nie przyda. Dłuższy brak prądu (poważna awaria, kataklizm, wojna itp.) i wody w kranach nie będzie. Poza tym, jak napisano, niektórzy jeszcze czerpią ze studni wodę do picia.
Tobie człowieku pomyliła się demokracja z sobiepaństwem i anarchią. Uważasz, że możesz bezkarnie szkodzić sąsiadom bliższym i dalszym, ziemi, środowisku, bo masz "posesję za którą zapłaciłeś z prywatnej kasy"? Kołtuństwo pierwszej wody. A ponadto to przydałoby Ci się trochę kultury w mowie i pśmie.
żeby kara była skuteczna to musi być dotkliwa,powinna być co najmniej od 3.000 zł.
I wobec sąsiadów!
Myślę, że lepiej by było gdyby miasto wybudowało kanalizację na wszystkich ulicach, a nie tylko u wybrańców. W powiecie są małe miejscowości gdzie kanalizacja jest w 100% ale łatwiej jest ścigać zwykłego Kowalskiego.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!