juz sie boje powstajacych w trakcie trudnosci których nie dało sie przewidziec :D projekt w sumie nie wyglada zle. tylko czy meneli tez zrewitalizuja ?? :P
jak już wyremontują ten dworzec to menele nie tylko zrewitalizują go ale i ochrzczą go swym ciepłym moczem, i znów będziemy witać przybyszów pięknym zapachem ala Piotrków Zdrój.
Miejmy nadzieję, że straż wiejska, policja i sokiści bardziej przykładać się będą do swoich obowiązków. A menelom powinni zdrowo przyłożyć pałką, to może wtedy im się odechce tam koczować.
myślę, że obecny stan dworca bardzo dobrze odwzorowuje stan miasta.
zrewitalizują, tak jak na starówce.
Dlaczego się dossałeś do starówki?Meneli z okolic"kwadratu"nie widzisz,a całe tabuny tam popasają i żebrzą o pare groszy do winka.Podobna historia na słowackiego okolice "słonia"Ci ludzie chyba wcale nie śpią tylko chlają tanie winko i oddają mocz pod blokami.Wiecie jak nazywa sie osiedle na słowackiego?Hamburg-mieszkają tam same chamy i burki
w tym mieście menele są we wszyskich dzielnicach/osiedlach. na starówce jednak są szczególnie niepożądani jeśli ma to być miejsce spotkań mieszkańców i wizyt turystów.
pisząc, że na os.słowackiego mieszkają "same chamy i buraki" obrażasz wiele osób.
Nareszcie może ten dworzec będzie wyglądał przyzwoicie. Ciekawe, jak będzie wyglądał od frontu, bo niestety te wizualizacje tego nie prezentują.
Swoją drogą, ciekawe, co będzie dalej z noclegownią -czy też schroniskiem- dla bezdomnych.
Jestem daleki od obrażania kogokolwiek określenie to(hamburg)usłyszałem od mieszkańca tego osiedla właśnie,nie ja je wymyśliłem.Byłem dziś na starówce i rzczywiście siedzi tam kilku panów ale na bandziorów to oni nie wygłądają,raczej na zmęczonych życiem.Kiedyś w latach70-80-tych to wieczorkiem nikt rozsądny po starówce się nie kręcił,ale to się zmieniło.Mówiąc szczerze czasem brak mi trochę tamtych czasów tego klimatu...Mam wielki sentyment do tego miejsca,niestety 90%lódzi których znałem już tam nie ma.Pozdro.
Pamiętam te bijatyki między chłopakami z Wyzwolenia i Rynku. Ale to były czasy. Jak chłopacy szli do wojska to na dworzec szły z nimi całe grupy kolegów i koleżanek. Teraz tego brakuje.
Może tak jaśniej proszę, bo nie rozumiem tego stwierdzenia. Czy zmniejszenie liczby pociągów spowoduje że będzie "bardziej czytelny"? A może wreszcie w każdym okienku będą udzielane identyczne informacje?
Czy w te 19 milionów zostały wliczone "opłaty pasażerskie" czy trzeba je doliczyć, żeby poznać realny koszt?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!