za sesje nadzwyczajne nie płaci się one są po to żeby ratować władzę i jej budżet a kto się nie zgadza o jest "bee" i wtedy jest telefon do... i oni wchodza na sale obrad i i ktos wymieka bo budzet był znany
Zawartość krówki była smaczna ale przekupić się nie dałem. Ostatnio jakiegoś gościa przymknęli bo chciał policjantów przekupić krówkami. Ja osobiście próby przekupstwa nie zgłosiłem na policję bo nie sądziłem, że policja takie coś weźmie na serio. Ależ się myliłem.
"Pan Leszek popadł w konflikt z prawem - jechał na rowerze po alkoholu. Gdy zatrzymała go policja, popełnił drugi błąd - korumpował policjantów, jak twierdzą funkcjonariusze, którzy go zatrzymali. Co miało ich nakłonić do wypuszczenia rowerzysty? Dwie popularne krówki i czekolada. Teraz za próbę ich wręczenia panu Leszkowi grozi nawet 10-krotnie wyższa kara, niż ta za wsiadanie na rower po alkoholu.
- Pan Leszek został oskarżony o dwa czyny: jazdę w stanie nietrzeźwości i wręczenie korzyści majątkowej - wyjaśnia prokurator rejonowy w Mińsku Mazowieckim, Jarosław Borkowski. Dalej jest mu coraz trudniej zachować powagę - bo "korzyść majątkowa", to dwie krówki i czekolada.
Ale sprawa dla pana Leszka może być bardzo poważna. Borkowski przyznaje, że za taki słodki poczęstunek grozi mu od roku do 10 lat więzienia, a za jazdę rowerem pod wpływem alkoholu - do roku."
http://www.tvn24.pl/1,1686938,druk.html
Prezes ZNP twierdzi, że na sesji Rady Miasta nie głosowała jako związkowiec ZNP, tylko jako członek partii SLD. A to ciekawe, a tyle przed wyborami nam obiecywała.
Doktor Jekyll i pan Hyde?
agaa
No tak najłatwiej powiedzieć, że jest się niewinnym. Winę ponosi partia?
Przeczytałam dzisiejszą prasę i twierdzę, że należałoby zpytać radnych, wywodzących się z kręgu nauczycielskiego, co potrafią sknocić w swoim życiu. wstyd mi, że mamy takich radnych, którzy głosowali za tym, żeby nauczyciele nie dostali wynagrodzenia za ich przepracowane godziny. Może Ci Radni, szczególnie Pani Prezes ZNP zajmie się czym innym w życiu?
Mam "pomysła" - może by zabrać wynagrodzenie radnych w macierzystych zakładach pracy, dlaczego?:
1. Nie chcą pracować dla rozwoju Piotrkowa Trybunalskiego.
2. Nie chcą, aby inni (nauczyciele) nie dostali wynagrodzenia za ich przepracowane godziny.
Odwołać ich, to wtedy Pani prezes zajmie się porządnie ZNP, Pan Brylski wróci do szkoły. Kiedy minie 9 miesięcy?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!