metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
agaa ~agaa (Gość)30.12.2010 23:17

Jak najszybciej zorganizować referendum i odwołać radnych cieniaków.
To co wczoraj pokazali to żenada.
Szczególnie błysneli inteligencją Ci za stołem prezydialnym (wiceprzewodniczący rady)

00

heniek ~heniek (Gość)31.12.2010 01:45

10 milionów nie 100. O WŁOSTOWIC TAKI DOBRZE POINFORMOWANY! Wstyd!

00

lolaa ~lolaa (Gość)31.12.2010 09:32

Mam wrażenie, że obecna Rada Miasta to stan upadłości intelektualnej. Zatem, jak najszybciej trzeba zorganizować referendum i odwołać Radnych. jak księgowa, mam wrażenie Piotrków stać na innych, lepszych, mądrzejszych Radnych. Zatem do roboty. Połóżmy kres bezczelności, arogancji, NIEKOMPETENCJI, i działaniom hamującym rozwój PIOTRKOWA TRYBUNALSKIEGO.

00

cma9999 ~cma9999 (Gość)31.12.2010 11:35

mierny Chojniak i ot co wszystko jasne

00

Henryk A. ~Henryk A. (Gość)31.12.2010 11:49

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Prezydent obnażony, czyli... chcesz być dokładnie poinformowany - czytaj forum portalu epiotrkow.pl! 100 milionów odsłon!
Wiemy wszystko. Miasto jest dla nas przezroczyste. Sięgamy tam, gdzie wzrok nie sięga. Nasi informatorzy są wszędzie. Prześwietlamy do siódmego pokolenia wstecz.
Po batalii stoczonej jednego dnia w trakcie zwyczajnego jam session oraz w trakcie nadzwyczajnego jam session miejskiego big-bandu The Art Ansamble Of Piotrkow
prezydent Piotrkowa Trybunalskiego wybrał się na kryty basen publiczny w celu zregenerowania warstwy fizycznej i - niewykluczone - psychicznej także. Na tym samym torze, co nasz obserwator, szef miasta machał rękami, odziany w bajeranckie okulary pływackie i czepek z lajkry. Z dziatwą swoją.
Był jeden niefajny moment, bo nasz informator utonąłby nagle z wrażenia, gdyż na pływalni wypatrzył także sekretarza miasta, a na dobitkę, tego młodego z biura prasowego...
No, to sobie wybrali moment na aktywizm fizyczny, pracownicy NU.pl ( NaszUrząd.pl)
Prezydent - nie ma co kryć przed czytelnikami prawdy - ma niezłą kondychę, bowiem zasuwał po torze jak perszing, co chwilę tylko wyłaniał się niczym wieloryb, zza okularów wyzierał wzrok przenikliwy i po całej hali rozlegało się gromkie prychnięcie. Dzieciaki zasuwały sznureczkiem za tatusiem, po czym poleciały zjeżdżać po rurce.
Sporo gorzej z sekretarzem, skoro nawet nasz wysłannik basenowy - słabizna fizyczna - dał mu popalić. Sekretarz pływał jak pumeks rzucony bezwiednie na wodę. Nic specjalnego. Młodzian z biura prasowego, podobny pułap. Cienki, a młody przecież.
Więcej szczegółów osobistych nie będzie, etyka zobowiązuje. No, może tyle, że mimo tej niezłej kondycji i dbałości o wizerunek prezydent wyhodował sobie niemały brzuszek. Dynda mu takie okrąglutkie sadełko. Tyle na dziś.
Uwaga! Członkini big-bandu W. wczoraj na wodzie się nie unosiła.
Chcesz być dokładnie poinformowany - czytaj forum portalu epiotrkow.pl! 100 milionów odsłon!

Bardzo fajnie i z polotem napisany tekścik. Gratuluję pomysłu i poczucia humoru. A najlepszy ten fragment z sekretarzem miasta "pumeksem". A ten młody z biura prasowego to chyba pan Jarosław B. Ci dwaj powinni potrenować pływanie najpierw na zjeżdżalni dla małych dzieci. Serdecznie pozdrawiam i życzę Szczęśliwego 2011 roku i dużo zdrówka. Z poważaniem Henryk A.

00

witoltka ~witoltka (Gość)31.12.2010 13:06

Powołany został już komitet,który zbiera podpisy, aby w 9 miesiącu bytowania (niekompetencji)radnych zorganizować referendum i odwołać ich.

00

nic innego dalej tylko ~nic innego dalej tylko (Gość)03.01.2011 13:17

Może byśmy tych radnych poprosili o to, aby sami zrezygnowali z mandatów. Jeśli głównym celem radnych jest blokowanie rozwoju Piotrkowa, to tak naprawdę inteligentny radny sam zrezygnuje z mandatu. To kiedy to referendum o odwołanie radnych?

00

agaa ~agaa (Gość)03.01.2011 22:10

Jeśli ktoś ma honor to powinien podać argumenty, ideę, wartości nadzwyczajne, za którymi stała decyzja o głosowaniu przeciw realizacji wynagrodzeń dla nauczycieli, głosowaniu przeciw przesunięciu wypracowanych środków przez szkoły na zakupy - wyposażenie, pomoce dydaktyczne, opłaty.
Może Pani Prezes Ziółkowska wypowie się publicznie na temat: jakie argumenty przemawiały za tym, że głosowałam przeciw ww aspektom.

00

nie czas na sentymenty ~nie czas na sentymenty (Gość)04.01.2011 13:59

Macie te swoje Krówki Chojniakówki. Dopóki Chojniak nie zwolni Munika nie może być mowy o koalicji z Razem dla Piotrkowa. Chojniak odmawia argumentując, że Munik to świetny fachowiec. Ja wiem, ze nie ma ludzi niezastąpionych. Chce Munika nie będzie koalicji i żadnej współpracy. Precz z komuną.

00

poniżej jest fajnie ~poniżej jest fajnie (Gość)04.01.2011 20:12

Ja też tak uważam, że przyziemność trzeba skończyć i wybrać nowych radnych. Dlaczego tego nie możemy zrobić już?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat