Obecne władze miasta nie potrafią lobbowac o kasę unijną. Przykładem na to jest biblioteka. Nie udało im się wyrwać z UE troszkę milionów.
Obecne władze nie są wieczne.
Ale jak lokalni politycy będą się bratać z ludem ( czyli jak będą wybory) to należy ten temat drążyć (właściwie powinienem napisać " jak Jaśniepaństwo będą się bratać z chamami"). To jest coś podobnego do "Hej za rok matura" - Ola-boga to ludzie mogą mnie nie wybrać albo nie!!! Im więcej będzie ludzi zadających proste pytania o bibliotekę, o wąskotorówkę(pamiątki po niej), o salę koncertową po Hawanie tym prędzej coś wywalczymy. Pytania muszą być proste bo na proste pytania trudniej udzielić zmyłkowej odpowiedzi. Polityka to gra, politycy chcą tanim kosztem wadzić swój ryj do żłoba, a podatnicy chcą by administratorzy wspólnego dobra zawiadywali nim tanio i efektywnie. Kadencja władz samorządowych jest z "górki". Pamiętajmy o tym!
Mieszkałem w Piotrkowie i uważam że rządy w tym mieście są beznadziejne. Żeby takie miasto nie miało normalnego stadionu! Żeby komunikacja miejska była zastępowane przez jeszzcze pare lat temu jakieś stare, zardzewiałe nyski. Kocham to miasto bo spędziłem tam dzieciństwo ale nie żałuję że już tam nie mieszkam!
może pamiętacie jak w jakiś czas temu do Piotrkowa przyjechał fill... Euforia ludzie po prostu wariowali a przyszło co do czego to nie było miejsca nawet w parku nie mówiąc już o tym niby spodku ... Ble mam uraz do tego koncertu najadłem się jakiś hamburgerów i przez następne parę dni zdychałem w domu ... Bleee :( ... ale tak wracając do tematu, miasto stawiając tam jakieś centrum kulturalne mogło by nieźle wypromować miasto to by mogło być naprawdę coś fajnego już teraz przyjeżdża do nas całkiem sporo turystów z zagranicy i nie tylko, a jak by ładnie to miejsce zagospodarować posadzić jeszcze trochę drzew i w ogóle to mogło by to by naprawdę urocze miejsce ... ( a kasę na to przecież może dało by się wyrwać z unii ... ) Pozdrawiam :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!