metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
motyl ~motyl (Gość)02.10.2008 15:30

Zaorać i market wybudować. Pewnie taka jest polityka Chojniaka, by żyło sie lepiej jemu i jego kolegom.

00

Bartosiak ~Bartosiak (Gość)02.10.2008 16:23

Niestety, decyduje komercja. W multiplexie filmy popularne "zarobią" na te niszowe. Co do Hawany - jeśli naprawdę to miejsce ma jakąś duszę (zbyt krótko jestem w Piotrkowie, aby to wiedzieć) - to może się obroni. Tak jak jak warszawska "LUNA" - ktoś wpadł na pomysł utrzymania kina + inne imprezy. Tylko tam są dwie sale.

00

lokalny patriota ~lokalny patriota (Gość)02.10.2008 15:12

Niech sobie będzie Multiplex ale "Hawana" ma pewną tradycję i duszę w sobie, która tkwi w centrum miasta. Czy kino to powinno przestać istnieć? Odpowiedzmy sobie na to pytanie. Jka pzrestanie ono istnieć, przestanie istnieć i jego dusza.
A co do wysokości biletów w multiplex, doliczcie sobie po 5 zł w górę zależnie od produkcji. No ale skoro maisto się zgadza, niech dofinansuje bilety.

00

marek ~marek (Gość)03.10.2008 00:55

dla mnie może tam nawet powstać teatr lub mała filharmonia piotrkowska, nawet blisko stamtąd do szkoły muzycznej, a i park tez taki spokojny bo przecież nosi imię papieża

00

Aman ~Aman (Gość)03.10.2008 11:49

Kina jak najbardziej w Focus Parku a Havanę przerobić na jakąś salę widowiskową pod potrzeby teatru czy chociażby salę koncertową. Takich miejsc brakuje w Piotrkowie. To miejsce ma swoją duszę i ten profil kulturalny trzeba tam utrzymać. Tylko żeby nasi radni nie uchwalili jakiejś kolejnej głupoty. Zburzą Havanę i postawią kolejny murek za milion.

00

antonio ~antonio (Gość)03.10.2008 13:48

...rozebrać ,tak jak stadion .Bo to tylko potraficie.

00

karolek ~karolek (Gość)04.10.2008 12:25

j. w. oddaje swoj glos za utrzymaniem charakteru miejsca. caly rok mogloby sie cos dziac na 'krzywdzie'.

00

kris krisranga04.10.2008 14:28

w hawanie mogli by zrobić kino studyjne z prawdziwego zdarzenia.

00

~J. ~J.ranga04.10.2008 15:10

Hawana jest za duża na kino studyjne, takowe powstaje na nowo w MOKu czyli kino Pegaz. Mam nadzieję że już niebawem filmy będą tam wyświetlane. Całkiem nowa sala kinowo teatralna jest nieco mniejsza, mam nadzieje że będzie miała swój kinowy klimacik :-) a w Hawanie widzę salę koncertową dla muzyki poważnej, poezji śpiewanej etc. Ale z drugiej strony teraz taką funkcję jeszcze lepiej wypełniać będzie nowa sala MOKu dawniej zwana salą Kilińskiego.

00

Piotr Piotrranga04.10.2008 16:20

W miejscu Hawany powinna powstać sala widowiskowa z prawdziwego zdarzenia umożliwiająca wystawianie spektakli muzycznych z udziałem normalnej orkiestry. I to raczej powinien być nowy budynek. A ponieważ wymaga to dużej kasy to władze miejskie już powinny lobbować w stosownych ministerstwach, i gdzie tylko to możliwe aby było to realne w perspektywie XXI w. Tymczasem możemy spodziewać się II Europy i czekać aż nadzór budowlany nakaże zdjąć napis Hawana

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat