Prawda stara jak świat: jak się nie ma kasy to trudno zrobić coś z niczego. Choć podziwiam. Wczoraj w TV pokazywali, że pada Polski Związek Kolarski. Prezes wybudował piękny tor kolarski za grube miliony, których i tak nie spłaca wierzycielom a teraz związek stoi na skraju bankructwa. Niestety, trzeba mierzyć siły na zamiary.
Przetrwa tylko nastąpi reorganizacja tzn podział na PKS Dworce,PKS Przewozy,PKS Serwis etc.....
Dojdzie kilku prezesów. dyrektorów
I będzie cacunia z błogosławieństwem elektoratu.
Ten kto powiedział że spółka ma przynosić dochody miał rację. Przecież każda spółka przynosi dochody.
Komu to już nie jest istotne.
Eeeee, chyba mierzyć zamiary na siły.
W "Pieśni Filaretów" Mickiewicz napisał: "mierz siłę na zamiary".
http://literat.ug.edu.pl/amwiersz/0003.htm
Więc o co chodzi? Czyżby coś się zmieniło i tłumaczysz naszego wieszcza w jakiś inny sposób. Chętnie posłuchamy. Czekamy na odpowiedź Luno.
Oczywiście w naszym wspaniałym kraju trzeba rzucać kłody ludziom którzy chcą zrobić coś fajnego.
A może ktoś z ulubieńców Grabarczyka i jemu podobnych ma oko na piotrkowski PKS???
Wystarczy pokazać przykład Polskiego pogotowia. Minister zdrowia w przetargach preferuje prywatny podmiot. A jak wyczytałem w jednej z prywatnych spółek które przejmują pogotowia minister ma ogromne udziały. Coś chyba jest w tym nie tak. Niedawno czytałem na ten temat.
Piotrkowski PKS'ie trzymam kciuki!
Niniejszym zwracam się do Pana Ministra o bezzwrotną pomoc w wysokości 20 mln złotych.Suma ta przeznaczona zostanie na zakup Urzędu Miejskiego w Piotrkowie Trybunalskim.Urzędnicy w/w obiektu zostaną zwolnieni w trybie natychmiastowym.Zamierzam zatrudnić specjalistów w ilości 25 procentowej obecnego stanu zatrudnienia.Zaoszczędzone w ten sposób publiczne pieniądze w zasadniczy,pozytywny sposób wpłyną na dalszy rozwój gospodarczy miasta.
Nadmieniam że nie mam poparcia lokalnego kleru,co jak domyślam się, może w sposób negatywny odbić się w wydanej przez Pana Ministra decyzji. Proszę o przychylne rozpatrzenie mojej prośby.:)))
Wreszcie twój wpis mnie rozbawil..pozdrawiam....a 5 mln,moge ci pożyczyć,to staraj sie o 15....
I już jesteś wiceprezydentem.Gratulacje!Pozdrawiam.
Skarbnikiem,tylko skarbnikiem....
Trochę nie widzę sensu, żeby Ci to tłumaczyć. To Mickiewiczowskie "siły na zamiary" w żaden sposób nie pasuje do Twojego posta. W żaden! Dlatego poprawiłam Cię i podstawiłam pozytywistyczną koncepcję: mierzyć zamiary na siły. Chcesz dalej polemizować? Zapraszam, a wyłuszczę zdanie po zdaniu, jak bardzo sobie zaprzeczyłeś w poprzednim poście.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!