Czy nie można by wywiesić w autobusach kartki z przejazdem, tak jak jest w innych miastach? Co prawda jest karteczka na przystanku, ale więcej białej kartki, bo czcionki nie można odczytać bez mikroskopu i lampki.
A niech sobie wywieszają, nalepiają co chcą, mogą się pomalowac w paski...
Ten śmierdzący nałóg jest tak powszechny,że wyegzekwowanie niepalenia jest moim zdaniem awykonalne!
Każda próba interwencji będzie nazwana zamachem na demokrację, swobody obywatelskie i antynarodową działalność państwa policyjnego.
Poza tym,to kto to ma wyegzekwować?
Straż Miejska? Policja? Partia Krasnoludków i Gamoni?
Popieram akcję zwalczania palenia papierochów, ale co do efektów to jestem sceptyczny...
podpisuje się pod akcją. Jak ktoś chce palić to u siebie w domu przy zamkniętych oknach.
Czegoś tu nie rozumiem. Jest ustawa http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101119/KRAJSWIAT/254643880 która to reguluje, więc nie gadajmy pierduł,nie wydawajmy bezsensownie pieniędzy, tylko karajmy tych, którzy tej ustawy nie przestrzegają.
Jest,ale:
Super, ale:
Ustawa obowiązuje nie od wczoraj.Ja tam nie słyszałem,by ktoś został w związku z nią ukarany...
Myślisz o czymś takim: http://www.phototrans.eu/14,461866,0,Solaris_Urbino_18_8874.html ? Niestety, w XXI wieku to chyba za trudne dla specjalistów z MZK.
Tyle lat można było palic wszędzie i nikomu nie przeszkadzało. Z alkoholem też tak było, kiedyś można było kulturalnie z piwkiem w parku usiąść a teraz jak usiądziesz tak to wielki przestępca jesteś i już władza mandat wystawia. A jak ludzie na wyższych stołkach kradną i różne afery kręcą to na nich nie ma paragrafów i ustaw a zwykłemu kowalskiemu to zawsze kijem po d.....
Ale w czym problem? Czasy się zmieniają i przepisy też. Kiedyś jeździło się samochodem bez włączonych całą dobę świateł mijania, a pasy bezpieczeństwa nakazywano zapinać tylko poza obszarem zabudowanym. 30 lat temu częsty był widok małego dziecka leżącego na półce przy tylnej szybie polskiego fiata 126p albo innej syrenki.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!