metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
BLEKI BLEKIranga26.02.2011 15:58

Cytuję:
obchody konkretnej historycznej rocznicy

- XD - ale jakiej konkretnej? o co tu biega? po co to? skąd tylu śmiałków weźmiecie? nie ogarniam takich rzeczy?

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga26.02.2011 16:16

Cytuję:
- Będziemy biec z Rynku Starego Miasta ulicą Sieradzką do placu Kościuszki, następnie skręcimy w lewo w kierunku ulicy Szewskiej, potem wracamy tą ulicą do Rynku, skręcamy w prawo ul. Łazienną-Mokrą, ul. Pijarską, przy kościele farnym skręcamy w ul. Farną, dobiegamy do placu Czarnieckiego i wracamy z powrotem na Rynek – wylicza Wojciech Drząszcz.

Skąd się ten pan urwał? Z ul. Pijarskiej nie da się skręcić w ul. Farną, tylko w ul. Krakowskie Przedmieście.
A po drugie primo - nie ma w Piotrkowie Trybunalskim ul. Łaziennej-Mokrej - jest Łazienna Mokra.

00

Delbana ~Delbana (Gość)26.02.2011 16:16

10 czerwca może być i +35 stopni w cieniu. I miałabym w żelaznej zbroi latać? Z zakutym łbem?
I to znaczy co? Oni tak bez przerwy będą przez te dwa dni truchtać? Bite 48 godzin? Tak wkoło Macieju, tfuu wkoło Piotrkowa? Non stop w tę samą mańkę, czy może raz z prawa, raz z lewa będą to Stare Miasto okrążać?
Ja pasuję, mam słabą kondycję i bez odrobiny snu nie dam rady.
26 luf armatnich nie mam. Ale na wyciągnięcie ręki takiego z jedną, owszem.
Poza tym - odgrzewany kotlet, konkretnie, z 14 grudnia 2010.
http://www.epiotrkow.pl/news/Beda-biegac-dwa-dni-by-uczcic-794-lata-Piotrkowa,6064

00

Delbana ~Delbana (Gość)26.02.2011 16:21

"Piotrkowianin" napisał(a):
Skąd się ten pan urwał? Z ul. Pijarskiej nie da się skręcić w ul. Farną, tylko w ul. Krakowskie Przedmieście.
A po drugie primo - nie ma w Piotrkowie Trybunalskim ul. Łaziennej-Mokrej - jest Łazienna Mokra.

Nic w przyrodzie nie ginie, masz:

"Piotrkowianin" napisał(a):
Po pierwsze primo: nie ma w naszym mieście takiej ulicy - jest Łazienna Mokra (bez łącznika), a po drugie primo, to jak zamierzają się dostawać z ul. Łaziennej Mokrej na ul. Farną? Taksówką czy minibusem jakimś? Po drodze są jeszcze 2 ulice: Pijarska i Krakowskie Przedmieście - nimi też wypadałoby przebiec.

http://www.epiotrkow.pl/forum/kom,Beda-biegac-dwa-dni-by-uczcic-794-lata-Piotrkowa,6064,news,0,0
He, he.

00

BLEKI BLEKIranga26.02.2011 16:21

[cytat]10 czerwca może być i +35 stopni w cieniu[cytat]- o cholera muszę urlop se zaklepać XD

00

BLEKI BLEKIranga26.02.2011 16:24

a może zorganizujemy demonstracje przeciwko zabiegowywaniu starego miasta?

00

BLEKI BLEKIranga26.02.2011 16:30

Cytuję:
Skąd się ten pan urwał?

- ale urwał z niego albo lepiej - zakręt; skąd on jest? - nie wiem kiedyś go widziałem przed moim blokiem - może trenuje coś, ale to amator - jak widać

00

Aman Amanranga26.02.2011 17:12

Czy te biegi to będą tak co roku aż do 800 lecia? Czy potem też będą latać?

00

Delbana ~Delbana (Gość)26.02.2011 17:23

"Aman" napisał(a):
Czy te biegi to będą tak co roku aż do 800 lecia? Czy potem też będą latać?

I ile dni biegać będą za sześć lat te 800 okrążeń, by uczcić jubileusz 800-lecia Piotrkowa? Bo ewidentnie brak tej informacji.

00

Aman Amanranga26.02.2011 17:44

"Delbana" napisał(a):
Bo ewidentnie brak tej informacji.

Bo to na razie tajna informacja. Wszystko szykuje się na 800 lecie. Ciekawe jaki władca będzie wtedy rządził Piotrkowem? Może macie jakieś propozycje. Ja obstawiam: Król Krzysztof Pobożny I (edycja trzecia). :-)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat