metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Delbana ~Delbana (Gość)26.02.2011 18:01

"Aman" napisał(a):
Ja obstawiam: Król Krzysztof Pobożny I (edycja trzecia). :-)

Gdzie tam, edycja! Teraz się mówi sezon. Np. Doktor House, sezon 6.

00

J23 ~J23 (Gość)26.02.2011 19:42

CZY MANIEK BLASZCZYNSKI - ODNOWICIEL TEZ POLECI

00

qwarc ~qwarc (Gość)26.02.2011 20:49

"J23" napisał(a):
CZY MANIEK BLASZCZYNSKI - ODNOWICIEL TEZ POLECI

Nie oderwie się od ziemi (i od koryta).
Nie uniesie się w powietrze (nielot, bez skrzydeł)
Nie wzniesie się ponad poziom chodnika z parkomatem (za ciężko w kieszeniach, za grubo za uszami nawinięte)
Nawet nie wyfrunie przez otwarte okno w Urzędzie Miejskim (nie orzeł)
A poza tym nie Maniek i nie Blaszczyński, tylko Marian Błaszczyński. Dla Ciebie tłumoku Pan Marian Błaszczyński
Kurcze coś mi charcze w płucach i rzępoli, musze jakiego znachora od poniedziałku szukać

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)26.02.2011 22:07

Ha,ha,ha. Na pewno pobiegnie nasz nowy wicdeprezydent miasta-Pencina!

00

BLEKI BLEKIranga26.02.2011 22:23

ja już tyle razu biegałem dookoła starówki, że wystarczy tego na przyszłe 1000 lat Piotrkowa :D

00

Lola ~Lola (Gość)26.02.2011 22:25

"MARKPIO" napisał(a):
pobiegnie nasz nowy wicdeprezydent miasta-Pencina!

Gdzie pobiegnie? Jakie pobiegnie? Co najwyżej poczłapie, powłóczy odnogami. Zresztą gdyby tak wszyscy artyści z magistratu ruszyli z kopyta, bieg zamieniłby się w korowód weterana. Nie dość, że zady przyśrubowane do krzeseł, to i mocni... ale tylko w gębie.

00

Delbana ~Delbana (Gość)26.02.2011 22:42

"Lola" napisał(a):
Nie dość, że zady przyśrubowane do krzeseł, to i mocni... ale tylko w gębie.

Przyśrubowane i to fest. Zgadza się. Pod te śruby jeszcze podkładki sprężynowe dali. Na jednego to im ponoć całe pudełko tych śrub poszło. Nie wiem, może gwint przepuszczał, no bo żeby tyle śrub wytracić do jednego zada? Zadu? Nie wiem. A jak dokręcali, to im się dwa klucze imbusowe ze szwedzkiej stali wygły. Zresztą, te śruby z łbami właśnie imbusowymi były, więc spox.
Ale ochraniarz co tam u nich na parterze robi, to mi mówił wczoraj w Lidlu, że zaraz po ostatniej sesji rady miasta jacyś dwaj w drelichach taszczyli do pokoju przewodniczącego dwie ciężkie, metalowe butle i za sobą ciągli palnik acetylenowo-tlenowy. Ten ochraniarz się przysięga, że za chwilę słychać było z pierwszego piętra takie: "O, Jezuuu! Parzy!!!" No i oni za chwilę ściągali z piętra to do spawania, ale jacyś tacy zdenerwowani schodzili. Nie wiem, nie widziałam, nie było mnie przy tym, tak ochraniarz mnie mówi.

00

wodnik1985 wodnik1985ranga27.02.2011 18:05

Delbana jak na kobiete operujesz bogatym słownictwem zwiazanym z bydowlanką...hehe..."śruby,podkładki sprężynow,gwint,klucze imbusowe ze szweckiej stali,palnik acetylenowo-tlenowy"Pracujesz na budowie:D???

"Delbana" napisał(a):
Delbana19 godzin temu, 22:42"Lola" napisał(a):
Nie dość, że zady przyśrubowane do krzeseł, to i mocni... ale tylko w gębie.
Przyśrubowane i to fest. Zgadza się. Pod te śruby jeszcze podkładki sprężynowe dali. Na jednego to im ponoć całe pudełko tych śrub poszło. Nie wiem, może gwint przepuszczał, no bo żeby tyle śrub wytracić do jednego zada? Zadu? Nie wiem. A jak dokręcali, to im się dwa klucze imbusowe ze szwedzkiej stali wygły. Zresztą, te śruby z łbami właśnie imbusowymi były, więc spox.
Ale ochraniarz co tam u nich na parterze robi, to mi mówił wczoraj w Lidlu, że zaraz po ostatniej sesji rady miasta jacyś dwaj w drelichach taszczyli do pokoju przewodniczącego dwie ciężkie, metalowe butle i za sobą ciągli palnik acetylenowo-tlenowy. Ten ochraniarz się przysięga, że za chwilę słychać było z pierwszego piętra takie: "O, Jezuuu! Parzy!!!" No i oni za chwilę ściągali z piętra to do spawania, ale jacyś tacy zdenerwowani schodzili. Nie wiem, nie widziałam, nie było mnie przy tym, tak ochraniarz mnie mówi.

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)27.02.2011 18:17

"wodnik1985" napisał(a):
Delbana jak na kobiete operujesz bogatym słownictwem zwiazanym z bydowlanką...hehe..."śruby,podkładki sprężynow,

Delbana ma się nie znać na śrubkach i sprężynkach? Toż to przecież części składowe każdego porządnego zegarka.A chociażby takiego jak zegareczki marki "Delbana".

00

luzik ~luzik (Gość)28.02.2011 10:18

Czym można jeszcze uczcić taką piękną rocznicę?
Ja 794 razy wstanę z fotela i zaraz usiądę. Kto mi kupi fotel, żeby imprez godnie wyglądała?
Chociaż, może być też krzesło turystyczne. Może nawet dorobi się do tego ideologię, że w ten sposób propaguję turystykę.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat