metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
off ~off (Gość)24.03.2011 13:27

No to teraz czekamy na starą octownię :D

00

micz ~micz (Gość)24.03.2011 13:42

"Aman" napisał(a):

Aman: nie widzę w taki razie sensu po co z całego Aresztu zostawili ten jeden budynek. Trzeba było wszystko wyburzyć i odlać całe CH z betonu. Po co ta cała szopka...?

00

kris krisranga24.03.2011 13:44

Fajnie fajnie, ale czy potrzebnie? Niby jakie sklepy się tam otworzą jak sam focus ma problem z pozyskaniem nowych najemców, baa nawet utrzymaniem tych co są - przykład: s.Oliver, Badura.
Zna ktoś listę najemców Aresztu? Póki co wiadomo, że z delikatesów zmieniono na dyskont, kolejną biedronkę...
Chyba, że w Areszcie nie pojawią się markowe sklepy tylko lokalni kupcy, sprzedający ciuchy z Ptaka, odzież używaną (importowaną lub ukradzioną z H&M w Focusie).

00

p!otrkow!an!n ~p!otrkow!an!n (Gość)24.03.2011 13:54

buduja, buduja i w koncu pozamykaja galeryjki. zarabiajac 1000zl netto mozna jedynie w domu siedziec i gorzka herbate pic przy swieczkach, a nie placic astronomiczne kwoty za towary w galeriach. to cos na skrzyzowaniu kostromskiej ze slowackiego juz cienko przedzie, a jak postawia taki badziew gdzies w belchatowie, albo tomaszowie, to jeszcze bardziej sie ukroci.

00

llola ~llola (Gość)24.03.2011 13:59

czy ktoś widział jakąs oferte pracy z tamtąd wrzućcie linka.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga24.03.2011 14:03

"kris" napisał(a):
Fajnie fajnie, ale czy potrzebnie?

- Powiedz mi, po co jest ten Areszt?
- Właśnie, po co?
- Otóż to. Nikt nie wie po co i nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta. Wiesz co robi ten Areszt? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest Areszt na skalę naszych możliwości. Ty wiesz co my robimy tym Aresztem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to jest nasze, przez nas wykonane, i to nie jest nasze ostatnie słowo! I nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest Areszt społeczny, w oparciu o sześć instytucji, który sobie zgnije, do jesieni na świeżym powietrzu. I co się wtedy zrobi?
- Protokół zniszczenia.
- Zapamiętaj: Prawdziwe pieniądze zarabia się na drogich, słomianych inwestycjach.

00

Aman Amanranga24.03.2011 14:26

"Piotrkowianin" napisał(a):
My otwieramy oczy niedowiarkom

My tym Aresztem otwieramy oczy niedowiarkom. Właśnie, tym Aresztem.

"Mac" napisał(a):
Wiem natomiast że proboszcz będzie się cieszył bo więcej osób zobaczy jego wyremontowany kościół

Może i zobaczy ale na pewno wtedy mniej rzuci na tacę bo część tacowego pozostanie w Areszcie. Co wtedy powiesz proboszczowi. Zobaczysz jak za czas jakiś będą z ust proboszcza padały gromy, że ludzie zamiast iść na mszę będą spędzali czas w Areszcie. Pamiętam, że kiedyś zamiast na msze do Jacka chodziło się na poranek do kina. Teraz młodzież będzie chodziła do Aresztu na ta godzinkę.

"Mac" napisał(a):
Jak zwykle jakiś płytki komentarz.

A co powiesz na to, że będzie się sprzedawało alkohol w niedalekiej odległości od kościoła a nawet od szkoły.

"Mac" napisał(a):
Nie wiem tylko jak areszt rozwiąże problem miejsc parkingowych-ale IV LO mogłoby się postarać o stowrzenie płatnego parkingu ;-) a poza tym na ulicy zakmowej jest dużo miejsca do parkowania.

Tu mnie rozśmieszyłeś. Pokaż mi takie Liceum, które kręci biznes na płatnym parkingu. 70 miejsc parkingowych. To bardzo dużo jak na taki market w centrum miasta. Już widzę jak po otwarciu auta wjadą na ten parking, na dziedziniec podstawówki, na teren kościoła i wszystkich okolicznych uliczek. I oczywiście na ten "płatny" parking IV LO. Super.

00

+40 ~+40 (Gość)24.03.2011 15:07

"Aman" napisał(a):
Pamiętam, że kiedyś zamiast na msze do Jacka chodziło się na poranek do kina.

Od Fary było bliżej..
Obiekt ten muszą otworzyć do Wielkanocy,żeby coś zarobić.Przecież później będzie klientów tyle co w Aldi. Tam dopiero mają parkingi!-zawsze puste-chyba,że brak miejsc przed Biedronką.

00

mała mi ~mała mi (Gość)24.03.2011 15:22

może ktoś wie jakie sklepy będąw tym naszym areszcie?? bo szukam pracy i bardzo to dla mnie ważne... proszę o odpowiedz jeśli ktoś jaka jest lista najmu.pozdrawiam

00

Aman Amanranga24.03.2011 15:30

"+40" napisał(a):
Obiekt ten muszą otworzyć do Wielkanocy,żeby coś zarobić.

Ludzie będą szli z koszyczkami to zaraz wejdą do Aresztu, żeby chociaż zobaczyć.

"+40" napisał(a):
Od Fary było bliżej..

Widzę, że nie byłem w tym osamotniony. Ha ha.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat