Pewnie myślałeś, że to będzie jakiś punkt wycieczkowy na który tłumy będą właziły zwiedzać i podziwiać z lotu ptaka miasto?
I to jest toooooo....
Oczywiście. Niebawem zobaczysz, jak panienki z pobliskich szkół, zamiast na lekcje, będą przechadzać się między wieszakami z sexownymi fatałaszkami.
Jeszcze w wakacje na starowarszawskiej był sklep spożywczy. Ludzie, którzy odwiedzą galerię będą chcieli też odsapnąć czy poprostu zobaczyć rynek. Będą mogli wybrać się do którejś z restauracji. Tak naprawdę ten "areszt" napędzi ludzi w stare miasto. Smród spaliny parkowanie w niedozwolonych miejscach? Czy ty byłeś kiedyś w większym mieści łodzi czy warszawie? Wiesz ile tam jest aut? Korki, brak miejsc parkingowych to już dotyka Piotrkowa i jest nieuchronne! Ludzie mają więcej kasy - kupują samochody i się nimi wożą - ot co!
Jak zwykle jakiś płytki komentarz. Może ty chodzisz po mszy na piwo - nie wiem. Wiem natomiast że proboszcz będzie się cieszył bo więcej osób zobaczy jego wyremontowany kościół :-) Nie wiem tylko jak areszt rozwiąże problem miejsc parkingowych-ale IV LO mogłoby się postarać o stowrzenie płatnego parkingu ;-) a poza tym na ulicy zakmowej jest dużo miejsca do parkowania.
Tudzież między co lepszymi samochodami na dwupoziomowym parkingu dla 70 samochodów (w tym dla osób niepełnosprawnych).
"Micz" masz rację z tą wieżyczką. Wieżyczka była na wąskiej podstawie i miała szerszą strażniczą galerię. Gdzie jest miejski konserwator zabytków, który chyba ma nadzór nad tego rodzaju budynkami i ma coś do powiedzenia. SKANDAL! Inwestor i wykonawca zniszczyli charakterystyczną wieżyczkę i nic im za to. Wieżyczkę postawili ze studziennych cembrowin żelbetowych? Jeszcze raz napiszę SKANDAL.
Nie dość że głupoty pisze to i innych próbuje oceniać.Rozumiem że sam robi w sieci-Mac..
Może jeszcze Biedronkę na Pl.Sw Piotra ? Toż Polaków tam bez liku.Może zdążą z wybudowaniem przed beatyfikacją?
Pasuje, czy nie - najważniejsze, ze coś fajnego się w Piotrkowie dzieje. A w tej części miasta, to było bardzo potrzebne. Się pójdzie, się coś zobaczy, może i się kupi :)
Masz rację Walczak. Nie ma co narzekać. A ja może się tam nawet do pracy wybiorę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!