metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)07.10.2010 12:43

Wyniki sondażu portalowego pokazują preferencje wyborcze piotrkowian bardziej wiernie aniżeli Bóg wie jacy macherzy.
Po głosowaniu widać, że mieszkańcy Piotrkowa zrozumieli w końcu, że aby pchnąć machinę urzędniczą w prawdziwy, a nie pozorowany ruch, trzeba zastosować zasadę:
Będę was wyrzynał tępą brzytwą, ale ze łzami w oczach.
Po prostu, inaczej się nie da.
I że tym z brzytwą nie jest - bo przecież nie może być choćby z braku elementarnych kwalifikacji na to stanowisko - Jan Dziemdziora.
Przeorać piotrkowski grunt potrafi jeden kandydat.
http://tiny.pl/h91hr

00

Lola ~Lola (Gość)07.10.2010 13:19

Te powyższe wyniki sondażowe nie są żadną, ale to żadną miarą zachowań wyborczych, Piotrze. No tak myślę ja, mała internetowa Lola. Jest i kilka przyczyn tego stanu:
1. Tłumy dewocjonalne raczej nie ślęczą godzinami przed monitorem, wciskając klawisz ankieteryjny. One te wolne godziny wolą spędzić np. w kościele, na różańcu, względnie wpatrując się w cudny obraz wybranego kandydata.
2. Dowolny xyz z dowolnej puszki komputerowej może sobie dowolną ilość razy ponaciskać swojego kandydata. A, no bo niby czemu nie?
3. Już nie wspomnę o tych wyborcach, co to w życiu strony ePiotrkow nie nawiedzili, a komputera boją się ino jako zła piekielnego. Są tacy? Niestety, ale tak.
4. A co z tymi niezdecydowanymi, co to może w listopadzie nagłego oświecenia doznają, spłynie na nich poświata obywatelskich chęci i w pędy ruszą do urn głosując na ... no właśnie na?? na kogo??
5. Administratorem strony nie jestem, więc i jaką pewność mogę mieć ja - przeciętna Lola, że wyniki są w miarę rzetelne?
6. Nie od dziś wiadomo, że wszelkie ankiety są tylko wycinkiem rzeczywistości, a ich prawdziwym przesłaniem jest mielenie mózgu przeciętnego Kowalskiego.
---
Bodaj w listopadzie przekonany się, kogo mieszkańcy wybiorą na naczelnego "oracza" piotrkowskiej rzeczywistości. Póki co można wyłącznie spekulować, bawić się w proroka względnie we wróżkę. No, ale nieskromnie przyznam, że póki co sondaż nie jest zły. Czy rzeczywisty? To już inna rzecz.

Komentarz był edytowany przez autora: 07.10.2010 13:22

00

Lola ~Lola (Gość)07.10.2010 13:32

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
... i że będzie tym "oraczem" Marek Mazur.

albo... Jan Dziemdziora
albo... nie daj Boże J.W.Jmść Krzysztof Ch.
albo... no może koniec z tymi albo....
Ktoś tam zostanie :P
To z całą pewnością, chociaż i deszczu asteroidów nie wykluczam. Wtedy już żaden oracz potrzebny nie będzie.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)07.10.2010 13:37

"Lola" napisał(a):
albo... Jan Dziemdziora

To bardzo przykre, ale nie czytasz uważnie nawet niedawnych wpisów w tym wątku.
Ja już wyraźnie pisałem, że powszechnie wiadomo, iż Dziemdziora skończył się na Kill 'Em All, a później to już tylko komercha.

00

Lola ~Lola (Gość)07.10.2010 13:53

a później to już tylko komercha.

Niestety, jak w każdym kolejnym przypadku.
Takie życie, takie czasy.
Lans musi być.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)07.10.2010 14:09

"Lola" napisał(a):
a później to już tylko komercha.

"Lola" napisał(a):
Niestety, jak w każdym kolejnym przypadku.

O nie, nie! Ostrożnie! A Jimi Hendrix? A Janis Joplin? A John Lennon? A Leonard Cohen? A Bob Dylan? A Bruce Springsteen? A Juliette Greco? A Jacques Brel? A Czesław Niemen?

00

Lola ~Lola (Gość)07.10.2010 14:25

O nie, nie! Ostrożnie! A Jimi Hendrix? A Janis Joplin? A John Lennon? A Leonard Cohen? A Bob Dylan? A Bruce Springsteen? A Juliette Greco? A Jacques Brel? A Czesław Niemen?

Eeee tam do pieruna, gdzie tym politycznym miniaturom do bóstw otaczanych kultem i pietyzmem?
Gdzie tam oracjom przedwyborczym do 'summertime' w rytmie Gershwina?
Do hróma jasnego, a o genialnym Morrisonie to już zapomniałeś? Tak być to ino nie może.

00

marianna ~marianna (Gość)07.10.2010 17:02

"Komu oddasz swój głos w wyborach na prezydenta Piotrkowa?"
Na tak sformułowane pytanie jako osoba realnie postrzegająca rzeczywistość, a już szczególnie trzeźwo widząca piotrkowskie realia, odpowiadam:
Swój głos w wyborach na prezydenta oddam Markowi Mazurowi.
Co również innym wyborcom uprzejmie polecam.
Żeby potem znowu nie było powtórki z rozrywki, że "obudziłam się z ręką w nocniku".

00

sauron ~sauron (Gość)08.10.2010 22:18

I co Jan wygrywa !!!

00

marianna ~marianna (Gość)08.10.2010 22:51

"sauron" napisał(a):
I co Jan wygrywa !!!

MAZUR łyka Dziemdziorę coraz prędzej.
Tak, Jan wygrywa, ale w cymbergaja!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat