metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
antypies ~antypies (Gość)01.02.2011 18:50

W naszym Trybunalskim Grodzie zadomowiła się na dobre plaga psów! Pies na psie i psem pogania! Po roztopach na osiedlach było pełno psiego łajna, bo przecież ONI z zasady nie sprzątają po pieseczku.

00

pies ~pies (Gość)01.02.2011 20:06

jest pewna różnica...psie odchody po niedługim czasie sie rozkładają, a niektóre śmieci po baaardzo długim nie :)
nauka płynie jedna : sprzątajmy psiarze po psach a ludzie każdy po sobie!

00

maddox ~maddox (Gość)01.02.2011 20:20

"Aman" napisał(a):
Pamiętasz jak opisałem tą imprezę Wigilijną na Łódzkiej. Czy ktoś z tych ludzi dostał jakikolwiek mandat? Już nie mówię nawet o zakłóceniu ciszy nocnej czy piciu wódy w miejscu publicznym ale chociażby za robienie śmietniska. Wiesz jaki syf po tym pozostał? Jest pierwszy dzień świąt, wychodzisz sobie na spacer i co?

Nie musisz mi mówić jak jest na Łódzkiej, bo też w tamtej okolicy mieszkam i już nie raz o 3 nad ranem budziło mnie darcie mordy "Widzew coś tam..." czy śmiechy gównażerii o godzinie 24 w środku tygodnia na skwerze z placem zabaw. Jestem za tym aby ścigać jednych i drugich (śmiecących i właścicieli niesprzątających po swoich psach), ale nie będę krytykował jednego słusznego działania tylko dlatego, że nie podjęto drugiego, tym bardziej, że psie kupy są problemem bardziej uciążliwym niż śmieci, które może i nie są estetyczne ale przynajmniej nie musisz po nich czyścić butów powstrzymując przy tym odruch wymiotny...

00

Luca ~Luca (Gość)01.02.2011 22:09

"maddox" napisał(a):
przynajmniej nie musisz po nich czyścić butów powstrzymując przy tym odruch wymiotny...

Madox pewnie, że nie musisz czyścić butów jak ci się robi niedobrze: i tak wdepniesz jeszcze raz, jak chadzasz gdzieś tam po trawnikach, czy Bóg wie jeszcze gdzie

00

prawdziwy przyjacie pieska ~prawdziwy przyjacie pieska (Gość)01.02.2011 22:34

mandaty za małe smród i brud po pieskach na osiedlu wyzwolenia ścigac flejtuchów jak chcą trzymac psy niech płacą

00

Szczęsliwy pies ~Szczęsliwy pies (Gość)01.02.2011 22:44

Mój Pancio po mnie sprząta ale nie ma co zrobić z kupą bo śmietników brak może trzeba wręczyć straży miejskiej. A może tak nie patrzeć na nasze merdające ogonki gdzie czasem biegają luzem tylko na nawalonych z butelkami stojących gromadami. Zacznijcie wszystkich karać przestepców a nie tylko głośno szczekacie na nas, ale strach jest gdy trzeba zatrzymać żula..... lepiej pańcie z psem

00

lukch ~lukch (Gość)01.02.2011 23:08

Też miałem problem z takimi. O dziwo jedna kamera skierowana na front budynku skutecznie ów problem rozwiązała :-).

00

maddox ~maddox (Gość)01.02.2011 23:10

"Luca" napisał(a):
Madox pewnie, że nie musisz czyścić butów jak ci się robi niedobrze: i tak wdepniesz jeszcze raz, jak chadzasz gdzieś tam po trawnikach, czy Bóg wie jeszcze gdzie

Po pierwsze nie trzeba chadzać po trawnikach, żeby wdepnąć w psie guano, a po drugie nie czyszczenie butów po takim spotkaniu skutkuje smrodem wszędzie gdzie się pojawisz. To tak jak byś powiedział, lepiej się nie myć i tak się człowiek ubrudzi ;)

00

Aman Amanranga01.02.2011 23:43

"pies" napisał(a):
jest pewna różnica...psie odchody po niedługim czasie sie rozkładają, a niektóre śmieci po baaardzo długim nie :)
nauka płynie jedna : sprzątajmy psiarze po psach a ludzie każdy po sobie!

Też na to zwracałem uwagę, że psie odchody się rozkładają a śmieci nie. W przeciwieństwie do śmieci psie odchody mogą w jakimś stopniu użyźniać trawniki. A co z sikaniem psów. Nikt nie podnosi tego tematu. Jakie są kary za niesprzątnięcie moczu po swoim pupilu? Przecież to też jest zanieczyszczanie. No dalej wszyscy przeciwnicy psów. Co o tym myślicie?

00

henryk ~henryk (Gość)02.02.2011 00:17

"Aman" napisał(a):
A co z sikaniem psów. Nikt nie podnosi tego tematu. Jakie są kary za niesprzątnięcie moczu po swoim pupilu? Przecież to też jest zanieczyszczanie. No dalej wszyscy przeciwnicy psów. Co o tym myślicie?

Tylko pampersy sprawę by rozwiązywały.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat