metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)01.02.2011 09:43

Polecam spacery ul.Kostromską /od ul.Łódzkiej do ul.Wojska Polskiego/ - to jest ogromny "psi szalet".

00

ilidan ilidanranga01.02.2011 09:52

brawo moze sie w koncu naucza ze po piesku sie sprzata

00

P51 ~P51 (Gość)01.02.2011 09:54

Inicjatywa dobra,choć częstotliwość - do niczego...
Cytat:
"Akcja jest przeprowadzanana kilka razy w roku".
Cy mam więc rozumieć,że psy w tym czasie-czyli kilka razy w roku robią kupę...? ;->
Nawoływanie do zgłaszania "problemu" przez mieszkańców jest moim zdaniem chybiony..."Problem": bowiem jest tak powszechny,że występujący z częstotliwością około 5-10 minut...
A jakoś nie zauważyłem "tłumów " strażników na patrolach...
Wystarczyłoby,żeby ilość patroli zwiększyć, a patrole powinny reagować natychmiast, podkreślam NATYCHMIAST na wszelkie przykłady łamania prawa,nie tylko na psie kupy...
Nie trzeba ukarać dokładnie wszystkich. Trzeba dać przykład,że SM działa i że łamanie prawa wiąże się z nieuchronną karą.
Prędzej,czy później.
Trzeba wyrobić w obywatelach odruch przestrzegania prawa...

00

zx ~zx (Gość)01.02.2011 09:55

A co na to miłośnicy zwierząt?Może w końcu skończy się problem z zasranymi piaskownicami,trawnikami i chodnikami!!! Panie Jacku parę razy w roku takie kontrole to za mało. Kary są absurdalne .Osobiście na właściciela pieska w mieście nałożył bym wysoki podatek,obowiązkowe szczepienie a w szczególności kary ale takie ,które były by pamiętane na długi długi okres.Jestem za zwiększeniem kontroli na osiedlach i morze doczekamy się czystości i bezpieczeństwa.Niema się czym martwić o środki finansowe bo będą kary to i środki się znajdą zapewniam że wiele osób jest mojego zdania.

00

Tartu Tarturanga01.02.2011 10:02

To może niech nasze genialne władze stworzą jakieś miejsca gdie możnabyłoby iść z pieskiem na spacer !!!

00

Cami ~Cami (Gość)01.02.2011 10:03

Kupki wyrastają spod śniegu jak grzyby po deszczu,fakt.
Idąc chodnikiem można wdepnąć.
Sama mam psiaka,ale sprzątamy po nim bez wyjątków. :)
Widać panów strażników, oj widać...

00

spacerowiczka ~spacerowiczka (Gość)01.02.2011 10:42

Cytuję:
To może niech nasze genialne władze stworzą jakieś miejsca gdie możnabyłoby iść z pieskiem na spacer !!!

no wlasnie na spacerek z pieskiem mozna isc wszedzie. Grunt to swiadomosc, ze posiadanie psa to tez odpowiedzialnosc i obowiazek. Wystarczy sprzatnac kupe po swoim pupilu. Wydzielenie miejsca na spacer z psem?- juz widze jaka agresje wzbudzilaby taka decyzja gdyby na to miejsce trzeba bylo dojechac z innej czesci miasta.

00

abc ~abc (Gość)01.02.2011 10:55

Moja propozycja - komórki do ręki i róbmy "pamiątkowe" zdjęcia.Stwórzmy galerię.

00

Doker ~Doker (Gość)01.02.2011 11:29

Widać, że chcecie dobrze ale to nie takie łatwe. Czy wy wszyscy myślicie, że proceder zniknie, gdy wszędzie będą społeczne patrole z komórkami albo straszni "strażnicy" miejscy? Jeśli człowiek nie sprzątał po swoim pupilu przez 15 lat to już nawyków nie zmieni. Taki wypuści psa samopas albo stanie przed klatką, wypali jednego czy dwa a piesek w tym czasie rżnie gdzie popadnie. Kto po takim sprzątnie? Od dawna sprzątacze spółdzielni, osiedli (o miejskich już nie wspomnę) usuną z trawnika papierek czy butelkę ale na naturalny nawóz już nie zwracają uwagi. Na Zachodzie nawet zwykły cieć ma maszynkę, która zasysają to i owo. U zachodnich sąsiadów też kiedyś wdepnąłem w "to" na trawniku ale u nas to prawdopodobieństwo jest znacznie wyższe. Jedni sprzątną sami a za drugich ktoś musi sprzątnąć. Problem w tym, że robi to zdecydowanie za rzadko.

00

Tartu Tarturanga01.02.2011 11:46

A.... i dlaczego te zółte pojemniczki nie są sprzątane często stanowią smietnik ... bo właśnie koszów na świeci też brakuje !!! mam na myśli os. Słowackiego za Focusem !!!
Może niech spółdzielnie albo władze pomyslą o koszach na śmieci bo co potem z taką kupka robić ??? w kieszeń i do domu ???

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat