metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
maddox ~maddox (Gość)01.02.2011 12:37

"Tartu" napisał(a):
A.... i dlaczego te zółte pojemniczki nie są sprzątane często stanowią smietnik ... bo właśnie koszów na świeci też brakuje !!! mam na myśli os. Słowackiego za Focusem !!!
Może niech spółdzielnie albo władze pomyslą o koszach na śmieci bo co potem z taką kupka robić ??? w kieszeń i do domu ???

Wiesz, podobny problem można mieć z dowolnym innym śmieciem, ale czy to oznacza że można go po prostu rzucić na chodnik lub trawnik?

00

Aman Amanranga01.02.2011 12:38

"ilidan" napisał(a):
brawo moze sie w koncu naucza ze po piesku sie sprzata

A kto nauczy ludzi po sobie sprzątać? Zapraszam na Łódzką na boisko. Ludzie chodzą tam z psami ale jakoś ilość zauważalnych kup na trawniku nie wzrasta ale za to ilość śmieci w postaci butelek po wódce czy puszek po piwie jest coraz większa. Ilidan zapraszam a może wyjaśnisz nam to zjawisko. Dlaczego jedna grupa społeczna jest dyskryminowana wobec innej. Dlaczego dyskryminuje się śmieciarzy kosztem właścicieli psów. Pies nasika bo jest tylko psem i nie rozumie, ze są dla niego też szalety. Ale człowiek jak leje na trawnik w biały dzień koło Piotra i Pawła to już dla mnie niezrozumiałe. I to nie w żadnych krzaczkach. Ludzie są gorsi od zwierząt.

"gosc" napisał(a):
Polecam spacery ul.Kostromską /od ul.Łódzkiej do ul.Wojska Polskiego/ - to jest ogromny "psi szalet".

A może podasz nam przykłady ludzkich szaletów na mieście bo są takowe. Tam nie masz obiekcji? Może bardziej ci się podobają? Może masz do nich nawet jakiś sentyment? Przejdź się koło wieży ciśnień. Szkoda gadać.

00

And ~And (Gość)01.02.2011 13:25

Ciekawe czy Pan Komendant ma psa i czy zawsze wyprowadza go na smyczy...Pewnie nienawidzi psów i podobnie jak Jarosław ma kotka....

00

Luca ~Luca (Gość)01.02.2011 13:53

A jakie to są te okoliczności? Czy wysokość mandatu zależy od wielkości zrobionej kupy??? Mam małego pieska (kupki około 100 gramów)ile zapłaciłbym więc?
Można by tak zrobić: za 50 gramową kupkę 50 zł, za pół kilową 500 złotych

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)01.02.2011 14:33

"Luca" napisał(a):
Można by tak zrobić: za 50 gramową kupkę 50 zł, za pół kilową 500 złotych

A za kupę z przewagą kupy dożywocie!

00

Tartu Tarturanga01.02.2011 14:48

"maddox" napisał(a):
Wiesz, podobny problem można mieć z dowolnym innym śmieciem, ale czy to oznacza że można go po prostu rzucić na chodnik lub trawnik?

No ale każdy inny śnieć cięzko porównać do psich odchodów prawda ???
Ja jestem jak najbardziej za sprzątaniem i dbaniem o estetyke miasa ... ale niech też miasto czy spółdzielnia zrobi coś dla nas !!!

00

maddox ~maddox (Gość)01.02.2011 15:10

"Tartu" napisał(a):
No ale każdy inny śnieć cięzko porównać do psich odchodów prawda ???

Dlatego nie mam i nie będę miał pas, bo zdaję sobie sprawę, że nie będę w stanie po nim posprzątać z powodu obrzydzenia.

"Aman" napisał(a):
Dlaczego dyskryminuje się śmieciarzy kosztem właścicieli psów. Pies nasika bo jest tylko psem i nie rozumie, ze są dla niego też szalety.

Pies może i nasika, ale od tego ma właściciela, żeby ten myślał za niego. Prezentujesz bardzo dziwny tok myślenia analogiczny do "zostawmy ludzi którzy kradną bo przecież jest tyle morderstw". Oczywiście, że trzeba podejmować działania w obu kierunkach ale to nie znaczy, że jak są jakieś podjęte w jednym to trzeba to krytykować!

Komentarz był edytowany przez autora: 01.02.2011 15:11

00

ARKOZ ~ARKOZ (Gość)01.02.2011 16:22

dobrze, że ludzie nie muszą po sobie sprzątać. Zwłaszcza puszek i PETÓW po papierosach.

00

Aman Amanranga01.02.2011 18:34

"maddox" napisał(a):
ale to nie znaczy, że jak są jakieś podjęte w jednym (dop. kierunku)

Tak a czy widziałeś w ostatnim roku tutaj jakiś artykuł podejmujący kroki w drugim kierunku. Ja za to co jakiś czas widzę artykuły o nagonce na właścicieli psów. Kiedy Straż Miejska zrobiła nalot na tych co śmiecą? Pamiętasz jak opisałem tą imprezę Wigilijną na Łódzkiej. Czy ktoś z tych ludzi dostał jakikolwiek mandat? Już nie mówię nawet o zakłóceniu ciszy nocnej czy piciu wódy w miejscu publicznym ale chociażby za robienie śmietniska. Wiesz jaki syf po tym pozostał? Jest pierwszy dzień świąt, wychodzisz sobie na spacer i co? Nie widzisz psich kup tylko mnóstwo butelek i puszek. A nikt nie dostał mandatu. To tak ma wyglądać nasze państwo. Łatwo skazać biednego za wyrzucenie papierka ale trudno bogatego za milionowe przekręty. Łatwo skazać właściciela psa, który przecież nie ucieknie a trudno firmę utylizacyjną, która wywala ścieki na jakieś pole. Prawo u nas jest dla biednych i uczciwych a bogaci w większości są bezprawni. Wkurza mnie to, że nie ma demokracji w tym dzikim kraju. Ileż razy to można tłumaczyć. I powiem ci, że jak zwrócisz uwagę właścicielowi psa to w końcu zawstydzi się i podniesie tą kupę a jak zwrócisz uwagę jakiemuś wyrostkowi, że rzucił papierek to jeszcze dostaniesz w mordę. Jak nie od razu to wieczorem od niego i jego kolegów.

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)01.02.2011 18:45

"Aman" napisał(a):
Ja za to co jakiś czas widzę artykuły o nagonce na właścicieli psów. Kiedy Straż Miejska zrobiła nalot na tych co

Swięta prawda.Niech zrobią nalot na śmierdzące minibusy

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat