metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
grzybiarz ~grzybiarz (Gość)05.11.2012 17:59

A jak zdobyć numery telefonów do Straży Leśnej, żeby poinformować o znalezieniu czaszki z rogami czy sidła?

00

sklave sklaveranga05.11.2012 18:45

"ZAGROzENIE-DROGA-RAKoW-MOSZCZENICA-" napisał(a):
MOże zająłby się ktoś wreszcie - dzikami stojącym na drodze przy lesie pomiędzy lasem za stacją benzynową a zabudowaniami w Rakowie.

No już dawno temu zajęły się tym odpowiednie instytucje.
Znak postawili uwaga zwierzęta i nawet gdybyś jechał 5 km/ godz. ba zatrzymasz samochód i gdy uderzy w niego dzik, jeleń czy łoś nie otrzymasz odszkodowania.
Kłusownicy zniknęli z tego rejonu.
Chocholi taniec.

00

xxx ~xxx (Gość)05.11.2012 19:38

nie ma leśnictwa Łęczno w regionie piotrkowskim:) to po pierwsze, a po drugie to po ostatnim hubertusie przerażone zwierzęta nie raz mogły spowodować wypadek i raczej nie pieski je wystraszyły.

40

nina ~nina (Gość)08.11.2012 11:05

za psa bez smyczy 5 tyś!!! a za zabicie i maltertowanie zwierząt kara do 1,5 roku i to w zawieszeniu! to żarty jakieś są ..

41

Gusia ~Gusia (Gość)24.09.2013 19:50

"P51" napisał(a):

mój pies pomimo tego że jest kundlem też jest dobrze wytresowany. Nie atakuje żadnych zwierząt w lesie, nie poluje na nie i nie znika nigdy z mojego pola widzenia. proszę mi powiedzieć co ma w takim razie zrobić właściciel psa jeśli mieszka w bloku albo ma domek z małym podwórkiem? w parku puścić psa bez smyczy nie można (tu nie mam żadnego "ale"), koło bloku na trwanik nie można. i nie mówię tu o załatwiniu potrzeb fizjologicznych psa ale o potrzebie i ruchu i zabawy. mój pies jest duży i ma dużo energii moje małe podwórko mu nie wystarcza dlatego idę z nim na długi spacer do lasu,dopiero to go zaspokoja. jeszcze dodam że od kąd chodzę na takie spacery to nigdy jeszcze nie widziałam żeby zwierzęta leśne podchodziły blisko ścieżek którymi chodzą ludzie (przecież one czują ludzi i ich unikają). więc pytam jeszcze raz: gdzie ludzie posiadający psy mają wychodzić ze swoimi pociechami? gdzie można dać trochę luzu i miejsca do pobiegania naszym psom? bo ztego co widzę to już niedługo trzeba będzie im bieżnie w domu montować żeby trochę ruchu miały ..

62

Łukasz ~Łukasz (Gość)24.09.2013 22:02

Artykuł a poziomie "mniej niż zero". Droga Pani Redaktor, najpierw uczymy się nomenklatury na dany temat a dopiero potem piszemy artykuł. Jelenie nie mają "rogów" i nie są "zwierzyną łowną". Zwierzyna to nazwa zwierząt łownych.

15

Łukasz ~Łukasz (Gość)19.10.2013 23:51

Bzdury. Odgryzione zady? Żałosne są te wszystkie komuchy w tych przestarzałych związkach łowieckich, wędkarskich i cholera wie gdzie się jeszcze uchowały. Nawet, jeśli taka sytuacja miałaby miejsce, to są to wyjątki. Nie można zabraniać wszystkiego, dlatego, że coś się raz wydarzyło, ... na 10 lat. Problemem są stare skostniałe dziady w związkach, nadleśnictwach itd. Nie się wezmą za sprzątanie ton śmieci w lasach a nie odstrzał. Niech się sami odstrzelą. Związek łowiecki nie jest właścicielem lasów. Korzysta z niego za zgodą społeczeństwa, jak się społeczeństwo w końcu wkur...., to zrobi nagonkę na leśników, organizacje łowieckie i skończy się komunizm. I nie będzie polować.

103

kgb ~kgb (Gość)17.01.2014 10:17

"lukasz" napisał(a):

Mało widziałeś więc przestań bredzić

31

gość,1 ~gość,1 (Gość)21.12.2014 18:59

Oczywiście ze każde dzikie zwierzę będzie trzymało się jak najdalej tras gdzie ludzie chodzą z psami-dlatego że grozi im śmiertelne niebezpieczeństwo.Taki teren opuszczają wszystkie dzikie zwierzęta.Te które tu zajrzą są w najlepszym przypadku przegonione przez psy i ludzi.Czy ktoś wie ilu w Polsce jest myśliwych a ilu np w Niemczech,Włoszech,Norwegii,Francji? Proszę to sprawdzić,A czy ktoś wie kto ustala plan odstrzału zwierzyny na danym terenie ?Za niektóre durne wypowiedzi na tym forum karą powinno być zbieranie śmieci w lesie przez pół roku po 10 godzin dziennie ;)

40

Wienio ~Wienio (Gość)15.11.2015 08:46

Las to fajna przestrzeń aby puszczać psa luzem. I skoczcie mi na bena ci co maja jakieś obiekcje

107

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat