Chałupa się zawali, a inspektorzy i tak nie zauważą żadnego związku przyczynowo-skutkowego. Pani Halino, proponuję uruchomić Pana posła, Pani wie którego.
Inspekcja pragnie mieć "święty spokój", więc uwagi słusznie zdenerwowanych ludzi kwituje żartobliwym ( w moim odczuciu chamskim) stwierdzeniem, że nie są od przesuwających się szklanek. A w interwencję jednostki nadrzędnej to raczej bym nie wierzył. Oni wszyscy chcą mieć jak najmniej pracy.
na zdjęciu widać tylko pęknięty tynk a nie ścianę, kto teraz sprawdzi czy to pęknięcie nastąpiło dopiero w momencie rozpoczęcia budowy nowych bloków, wg. tego co widać to typowa próba wyłudzenia odszkodowania bez szansy udokumentowania przyczyny
na mediatece będziemy oszczędzać by wydawać pieniądze na "wydumane" odszkodowania nie uczciwych ludzi, jaki to sens jak to wpłynie na wzrost pensji ludzi uczciwie pracujących
to jest teren tak zagęszczony (200tys. mieszkańców/ km2) że te utrudnienie uniemożliwia prowadzenia jakichkolwiek robót budowlanych na tym terenie, coś niespotykanego w skali światowej
Waldemar Gumienny, powiatowy inspektor nadzoru budowlanego, powiedział: "Były tam niewielkie spękania, ale one raczej wynikają z eksploatacji budynku".
Że co proszę? To jak trzeba eksploatować budynek, żeby powstały takie spękania? Pytam z tego powodu, żeby w moim budynku one nie powstały. Czy one mogą pojawić się w wyniku głośnego słuchania muzyki, czy od biegania dzieci, czy jak żona mnie wali patelnią gdy wrócę za późno z pracy? A może jak tłucze kartofle w garnku albo mięso na kotlety? Panie Inspektorze, proszę mnie uświadomić jako eksploatora budynku!
mieli u siebie na wsi wkoło pola, drzewa to przyjechali do miasta i zaczynają im budować na nie ich działkach nowe budynki po co im takie tortury
Miałem do czynienia z tymi z nadzoru budowlanego. Dopiero jak doczytali na spodzie pisma, iż kopia do Prokuratury to zawinęli ogony pod tyłek i wzięli się do roboty. Chcieli mnie przekręcić co do decyzji bo walczyłem z wójtem. Wywalić z roboty i już ........
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!