Na własne życzenie te ceny. Sami ludzie napędzają te ceny wykupując na wariata już po covidzie ma zapas ryżu do końca życia teraz będą mieli zapas cukru na całe życie. Eh co za czasy
Ja kilka dni temu stałam już przed otwarciem sklepu na godzinę przed i jakimś cudem kupiłam te 5 kg cukru. Ja sobie jakoś radzę a wy czekajcie jak wam wykupią ostatni cukier wtedy znacznie inaczej gadać.
Dzisiaj w biedronce na dmowskiego był cukier po 3.99 bez limitów. Przestańcie siac panikę.
Sklepy celowo nie dokładają cukru na półki. Stwarzają wrażenie kryzysu cukrowego, żeby sztucznie podnieść cenę.
Przecież to proste. Teraz ( 2-3 tygodnie temu) cukier kosztuje ok.3,50 zł. ( w detalu) Z nowych zbiorów i produkcji, jak mówią osoby które go produkują, będzie kosztować 7-10 zł. Więc wystarczy teraz kupić ( wcześniej) po "starej" cenie , przetrzymać w magazynie ze 2 miesiące i sprzedać po 7-10 zł. Na 1 tonie można zarobić ok. 5000 zł. "Wystarczy nie kraść".....
Hańba tyle za cukier płacić. Ceny to jakaś masakra ludzie obudźcie się sobie dają podwyżki a nam podwyżki cen
Zgadza się, ale nasi rodacy są niezbyt rozgarnięci, delikatnie mówiąc...
Zgadza się, ale nasi rodacy są niezbyt rozgarnięci, delikatnie mówiąc...
Jak w słyszę polskich mediach słowo "ekspert" to podnosi mi się ciśnienie. Wszędzie są eksperci. Od lutego w mediach polskich pojawiła się grupa "ekspertów wojskowych" ,którzy komentują to się dzieje na wschodzie. Oczywiście ich ekspertyzy nic nie wnoszą ,ale zapełniają rubryki takie czy inne. Podobnie z "ekspertami" od żywności. Komentują ...no co z tego wynika. Wk..ją przyszłych wyborców albo ich uspakajają w zależności od strony którą reprezentują.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!