odpalaj traktora albo poginaj kumbajnem kmiotku
Wujek Dobra rada się znalazł. A niby na czym jeżdżę? na zimówkach. Jakbys miał pojęcie o jeździe to byś wiedział, że jak szklanka na drodze to czy letnie czy zimowe tańczą tak samo. Poza tym jak wyciągać pieniądze od ludzi to miasto wie a jak zadbać by było chociaż przyzwoicie to już niekoniecznie. A czasy czynów społecznych dawno się skończyły..jak ktoś ma ochotę machać łopatą to proszę bardzo ale we własnym zakresie.
Bzdury piszesz. Na zimówkach(nowych i nie tanich) przy prędkości prawie zerowej koło Kwadratu pięknie mnie zarzuciło. Chwilę później 3 się w tym samym miejscu stuknęły. Na lodzie to sobie możesz. Zresztą Kwadrat to specyficzne miejsce...pamiętam jak handel był tu jeszcze zywy to najpierw spółdzielnia biegała i zbierała kasę od handlarzy a póżniej miasto ale jak chodzi o odśnieżanie, czy zwykła posypanie to już chętnych nie ma i każdy głośno krzyczy to nie moje.
opony zimowe sa tylko na snieg i bloto posniegowe. Dlaczego nase poje... panstwo (czytaj policja i ministerstwo transportu) zachwala opony zimowe a czemu nie zezwola na opony zimowe z kolcami. To rozwiazalo by wszelkie problemy
Ledwo kilka centymetrów napadało a tu panika na skalę światową...
A przepraszam bardzo, czy piaskarki są od tego żeby zawsze coś zgarniać ? Przy braku śniegu podczas wystąpienia gołoledzi chyba nie " prują" lodu tylko sypią piasek z solą... Logika, logika...
Przepraszam bardzo, a czy Pan jeździł wtedy samochodem ? Jak nie to g.... ma Pan do gadania...
Czytam Wasze komentarze, że wszystkie drogi wokół miasta są odśnieżone - tylko sam Piotrków nie. A tu ciekawostka - większość dróg krajowych w koło miasta np DK 91, 12, 74 w ramach utrzymania odśnieża firma z Piotrkowa. A na PEUK tez nie narzekać. Jak się czepiacie to zacznijcie wielcy myśliciele od swoich cudownych domków i chodników przed tymi domami...
ledwie popruszylo gwaltownego nic niewidzialem, no moze nazbyt gwaltownie to elka przedemna jechala
Popieram tych co mówią, że spadło raptem troszkę śniegu nic specjalnego.
Popieram też tych co chcą używać opon z kolcami.
Mnie martwi, że PEUK na podmiejskie uliczki, które sam wykonywał sypie sól z piaskiem, a wiadomo, że te uliczki to chłam i na wiosnę się rozpadną - po zeszłorocznym dwukrotnym posypaniu soli asfalt z gumoleum szlak trafił :(.
Chciałbym by u mnie sypano tylko piasek i będę już super szczęśliwy.
Łopatami każdy może pomachać dla zdrowia i już.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!