metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
PT 09 ~PT 09 (Gość)06.12.2012 23:17

"EPI" napisał(a):
Ludzie jak mam dojechać swoją nową skodą do Fokusa.
Chwytac za łopaty,podobno takie macie bezrobocie

odpalaj traktora albo poginaj kumbajnem kmiotku

00

rhett ~rhett (Gość)06.12.2012 23:33

"kierowca" napisał(a):

Wujek Dobra rada się znalazł. A niby na czym jeżdżę? na zimówkach. Jakbys miał pojęcie o jeździe to byś wiedział, że jak szklanka na drodze to czy letnie czy zimowe tańczą tak samo. Poza tym jak wyciągać pieniądze od ludzi to miasto wie a jak zadbać by było chociaż przyzwoicie to już niekoniecznie. A czasy czynów społecznych dawno się skończyły..jak ktoś ma ochotę machać łopatą to proszę bardzo ale we własnym zakresie.

00

bundy ~bundy (Gość)06.12.2012 23:40

"kierowca" napisał(a):

Bzdury piszesz. Na zimówkach(nowych i nie tanich) przy prędkości prawie zerowej koło Kwadratu pięknie mnie zarzuciło. Chwilę później 3 się w tym samym miejscu stuknęły. Na lodzie to sobie możesz. Zresztą Kwadrat to specyficzne miejsce...pamiętam jak handel był tu jeszcze zywy to najpierw spółdzielnia biegała i zbierała kasę od handlarzy a póżniej miasto ale jak chodzi o odśnieżanie, czy zwykła posypanie to już chętnych nie ma i każdy głośno krzyczy to nie moje.

00

Pietrek Pietrekranga06.12.2012 23:59

"kierowca" napisał(a):
zmieniliby opony na zimowe.

opony zimowe sa tylko na snieg i bloto posniegowe. Dlaczego nase poje... panstwo (czytaj policja i ministerstwo transportu) zachwala opony zimowe a czemu nie zezwola na opony zimowe z kolcami. To rozwiazalo by wszelkie problemy

00

Miodek123 ~Miodek123 (Gość)07.12.2012 03:00

Ledwo kilka centymetrów napadało a tu panika na skalę światową...

00

Kierowiec - zawodowiec ~Kierowiec - zawodowiec (Gość)07.12.2012 04:18

"anu" napisał(a):
logiczne, przecież żeby zgarniać śnieg to najpierw on musi napadać. Nie będą przecież zgarniać powietrza- to byłoby nie logiczne!!

A przepraszam bardzo, czy piaskarki są od tego żeby zawsze coś zgarniać ? Przy braku śniegu podczas wystąpienia gołoledzi chyba nie " prują" lodu tylko sypią piasek z solą... Logika, logika...

00

level ~level (Gość)07.12.2012 04:51

"Miodek123" napisał(a):
Ledwo kilka centymetrów napadało a tu panika na skalę światową...

Przepraszam bardzo, a czy Pan jeździł wtedy samochodem ? Jak nie to g.... ma Pan do gadania...

00

1z2z3z4 ~1z2z3z4 (Gość)07.12.2012 05:28

Czytam Wasze komentarze, że wszystkie drogi wokół miasta są odśnieżone - tylko sam Piotrków nie. A tu ciekawostka - większość dróg krajowych w koło miasta np DK 91, 12, 74 w ramach utrzymania odśnieża firma z Piotrkowa. A na PEUK tez nie narzekać. Jak się czepiacie to zacznijcie wielcy myśliciele od swoich cudownych domków i chodników przed tymi domami...

00

swieta kuna ~swieta kuna (Gość)07.12.2012 05:58

Cytuję:
Po godzinie 15:00 pojawiły się gwałtowne opady śniegu. Ruch samochodów jest nadal utrudniony ponieważ drogi są bardzo śliskie.

ledwie popruszylo gwaltownego nic niewidzialem, no moze nazbyt gwaltownie to elka przedemna jechala

00

Gość ~Gość (Gość)07.12.2012 06:03

Popieram tych co mówią, że spadło raptem troszkę śniegu nic specjalnego.
Popieram też tych co chcą używać opon z kolcami.
Mnie martwi, że PEUK na podmiejskie uliczki, które sam wykonywał sypie sól z piaskiem, a wiadomo, że te uliczki to chłam i na wiosnę się rozpadną - po zeszłorocznym dwukrotnym posypaniu soli asfalt z gumoleum szlak trafił :(.
Chciałbym by u mnie sypano tylko piasek i będę już super szczęśliwy.
Łopatami każdy może pomachać dla zdrowia i już.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat