Taaaa... biorąc pod uwagę to co się dzieje, to nawet kwalifikuje się to do antynobla - Jak mówi ten pan: Odchodzimy od węgla, którego zresztą brakuje na rynku i przechodzimy na paliwo gazowe. Przechodzimy na paliwo gazowe pochodzące chyba z naszych brzuchów.
Pan prezes jak ognia unika tematu ceny ogrzewania. Piotrkowianie, już od nowego roku zapłacicie więcej, ale nie 5% czy 10%, ale 100% więcej! Albo jeszcze więcej.
A to wszystko dzięki wspaniałej polityce niezawodnego M. Morawieckiego i J. Sasina.
Zanim zaczniecie rzucać propagandowe hasła typu "to wina Putina" to przypomnę, ze inflacja zaczęła szaleć już jesienią zeszłego roku, podobnie ceny węgla i gazu, o czym informowali słuchacze Magla. Tak mówili oni m.in. o wzroście cen gazu o 500% !!!
PS. Morawiecki był współpracownikiem Tuska i jadał w tej samej knajpie u Sowa&Przyjaciele. Tak są z nim taśmy, skrzętnie chowane przed opinią publiczną, choć o misce ryżu puścili
A nie można było być bardziej ekologicznym parę lat temu?. Co niektóre samorządy otrzymały wtedy dotację na wymianę kotłów. Paliwo gazowe nie było "nie ekologiczne". A teraz nie dość ,że czynimy ten remont w sumie za pieniądze miasta to jeszcze gaz i jego cena jest jedną wielką niewiadomą a może nawet "katastrofą" dla przyszłych nabywców miejskiego ciepła i ogrzewania. Podobnie jest z komunikacją zbiorową. Wzięli się za to dekadę za późno.
Dyrektywy spełnione kosztem trzykrotnego wzrostu cen za energię. O podwyżkach cen sam Krawczyński wypowiadał się całkiem niedawno.
brawo dla zarządu miasta ,takich cen za ogrzewanie 70% szczęśliwców nie strawi ,tak głosowaliście tak mieć będziecie ,,,DROGO , może to i lepiej ,szybciej zrozumiecie co zarząd miasta robi ? ???????????????
Przy tych cenach gazu,cena inwestycji to jakas wielka pomylka.To Piotrkow Tryb.
Może jakieś referendum w sprawie tej inwestycji? Ciekawy jestem głosów mieszkańców bo jak jestem za tymi władzami to ta inwestycja sprawia że mi się nóż w kieszeni otwiera
Nie wiem czy to dobra, czy zła wiadomość. Rząd mówi żeby zbierać chrust i ja jemu wierzę i nie tylko zbieram chrust ale również szyszki, a ostatnio też przynoszę pod pazuchą mech z lasu ( wiem że to kradzież) i żona będzie robiła pikowane narzuty na kołdry, tak na wszelki wypadek.
Jak to jest, że elektrownie na węgiel w Polsce kupują od spółek węg. węgiel po 200 zł za tonę 200 zł/, a prąd coraz droższy , bo surowce drożeją.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!