To nie są żadne kotły tylko silniki kogeneracyjne. W takim silniku ciepło jest odpadem przy produkcji energii elektrycznej.
Średnia wieku w elektrowni Bełchatów wynosi 57 lat. Ewidentnie dążą do likwidacji największej elektrowni w Europie. Będzie drogo, droga produkcja,resztki polskiego przemysłu nie wytrzymają zachodniej konkurencji zasilanej energią z atomu. A więc bieda pensji ciąg dalszy.
PiS szedł do wyborców z przekazem że nie porzuci naszych bogactw naturalnych w postaci węgla ,cały świat zabezpiecza się korzystajac z zasobów by nie pojawił się jakiś Putin,,teraz sprowadzamy gaz i jest ok ... ludzie zapłacą .tak Wam zeyli korę że nie wiecie co posiadacie
Popierajcie dalej PiS to będziecie chodzić zimą w klapkach, notabene klapki nosimy na nogach nie na oczach
W zeszłym miesiącu butla z gazem na stacji O.len ponad 160 zł.Takie ceny tylko na pisstacjach.
Każdy ma prawo wypowiedzieć się jednak czytając niektóre komentarze można złapać się za głowę. Wszystko jest złe. Należy pamiętać że w momencie instalacji tego systemu cena paliwa jest wysoka i nikt nie potrafi przewidzieć jej wysokości za kilka lat. Być może przejście na gaz będzie strzałem w dziesiątkę jako że część podmiotów wykruszy się z inwestycji gazowych przez co popyt będzie mniejszy a ceny paliwa spadną. Takich systemów nie montuje się z dnia na dzień i przypuszczam że w momencie jego wyboru sytuacja na rynku energetycznym była niska. p. Marek Krawczyński powinien używac innych argumentów w rozmowie z ciemnym ludem. W dzisiejszych czasach nie przekona wielu osób kwestiami ekologii.
chyba mądrzej by było postawić turbiny, albo wydzierżawić kilka hektarów pod farmę fotowoltaiczną.
Nikt tak tego miasta nie roz.....ł jak Chojniak i tego nikt już nie pozbiera chyba że wskrzesimy Gierka!!!
mam 6 ha własnego lasu ,pieca za /ochłapy / 5 tys zł nie wymieniłem ,teraz ja z rodzina przetrzymam ,ci co chcieli 5 tys i być eko ,zostali z ręką w nocniku ,teraz CI WSZYSCY EKOTERRORYŚCI powinni zapłacić za namawianie i zmuszanie do zmian dobrych kotów na drogie badziewie
Tak się śmiali z ludzi ze maja piece na drewno, ale jak to mówią, ten się śmieje kto się śmieje ostatni, a przy tych cenach gazu to powodzenia z rachunkami
Bardzo dobry pomysł, zwłaszcza przy obecnych cenach węgla. Brawo :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!