Któregoś pięknego dnia w parku im. Wyszyńskiego zobaczyłem 2 słownie dwóch Strażaków Miejskich. Moje miłe zaskoczenie (z wrażenia oniemiałem) ci Panowie tam byli. Panowie Strażacy Miejscy moja prośba bywajcie jak najczęściej na Osiedlu niech ludzie widzą, że jesteście. Na pewno Was polubią. Dawno temu był tu wspaniały dzielnicowy. Chodził w wyjściowym mundurze a mieszkańcy wiedzieli co to za Policjant. Poznawali tego Pana i rosła do niego sympatia; a obecnie to gimza......!!!!
Jawna dyskryminacja . To jak ktoś ma gorsze auto ( choć nie koniecznie bo wyremontowane są takie teraz w cenie nawet za 35tyś ) to już jak inny nie może korzystać z parkingu? Co jest człowiekiem gorszym ma inne prawa ?
jak dla mnie to ten człowiek może tam i kombajnem parkować... co innym do tego czym jeździ bądź nie jeździ, to jest jego własność...
Syrenka przeszkadza, a innym, gdy otworzą okna przeszkadza że z mieszkań na Wysokiej 40/42 śmierdzi (wiecie o czym piszę). Czy z tego powodu mamy wnioskować o wyburzenie czy przeniesienie bloku?
"Od trzydziestu lat na tym samym miejscu"
Nieprawda. W 2005 r. stała w innym miejscu:
Trzydzieści lat, a powietrze w oponach nie uszło. Kiedyś robione dobre koła;)
Czym tu się zachwycać?
Zardzewiałym wrakiem?
Ciekawe, czy właściciel OC opłaca.
Jeśli samochód ma powyżej 40 lat i nie jest wprowadzany do ruchu (ani nie stoi na drodze publicznej) to właściciel nie musi opłacać OC wcale - dopiero jak chce gdzieś jechać - i może zawrzeć umowę na miesiąc , dwa - nie musi na cały rok.... takie jest prawo ....
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!