Pan Błaszczyk dawno powinien pożegnać się ze swoim stanowiskiem !!!
Z przytoczonych argumentów tego pana wynika, że rozwalenie firmy handlującej węglem uzależnione jest głównie od jego gustu (tj. p.Błaszczyka) !!! Czy taka arogancja i stronniczość nie dyskwalifikuje tego człowiek do pełnienia jakichkolwiek funkcji publicznych? Moim zdaniem: TAK !!!
Ciekawe, czemu znajdujący się obok betonowego płotu, który odgradza skład węgla raczej obskurny i nadgryziony zębem czasu szczyt "blokowych" garaży nie rani "gustu" pana B. ???
Ciekawe, czemu pan B. z równą troską nie angażuje się w uporządkowanie zapuszczonego skweru, czemu nie dostrzega połamanych płyt i dziur z wybojami w pobliskich chodnikach? Czyżby łamańce, po których strach chodzić były odpowiednie dla historycznego miasta na prawach powiatu?
Pamiętam także inne "wyczyny" pana B. - choćby wieloletni upór dotyczący osłonięcia markizą bankomatu, tak aby słońce nie oślepiało ludzi. Albo remont kościoła w Witowie, kiedy trzeba było wydać olbrzymie pieniądze na posadzki "z epoki", mimo, że nie było żadnych dowodów, że akurat takie wymagane przez pana B. były kiedykolwiek w tym kościele.
Czy tak może i powinien działać normalny urzędnik ???
Radni ???
Ja też nie mogłem tego zrozumieć, ale ktoś mnie oświecił, że główni prowodyrzy akcji przeciw składowi węgla - czyli obecny radny z tzw. lewicy oraz były radny z tzw. Solidarności, to najprawdopodobniej starzy koledzy "z jednej firmy" (tzn. ponoć jeden dyktował, a drugi pisał).
Być może zatem ta wspólna akcja przeciwko składowi węgla, to powrót do lat "fajnej" młodości, być może to przysługa za przysługę?
A może ten, co chciał mnie oświecić nie miał racji ???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!