Co za wierutne bzdury!!! od kiedy to ulica Próchnika ma charakter zabytkowy? Jakie zabytki na tej ulicy sa? Konserwatorowi przeszkadza mały skład węgla a nie razi go ruina po Metalplaście? Komu się nie podoba kawałek żelbetowego płotu? Bo mnie na ten przykład razi ten wielki metalowy bunkier koloru pomarańczowego przy ulicy Sulejowskiej postawiony w bezpośrednim sąsiedztwie zabytkowych fabryk (PFM, SIGMATEX). Często chodzę ulicą Próchnika i nie wydaje mi się, że ten skład węgla w jakiś rażący sposób psuje estetykę okolicy. Powiem więcej - gdyby nie baner na bramie to nawet bym się nie zorientował że tam cokolwiek się dzieje!!!
Tu nie chodzi o historyczne masto,zabytki czy co tam jeszcze wymysla!!!!!Tu boli kogos firma(konkurencję),ktora placi podatki,ktora dala ludziom zatrudnienie,ktora rzetelnie sprzedaje wegiel,dobrej jakosci!!!!!!
Ludzie niedawno kupowalam tam wegiel,super obsluga.Fajnie oddzielony.A jak w zeszlym roku kupowalam wegiel na skladzie przy Roosevelta podjechal kierowca,naladowal go,wjechal na wage.Nawet nie wiedzialam ile wazyl samochod by moc zobaczyc ile faktycznie wrzucono tam wegla!Na to pani z kasy krzyczy ile "Zdzichu" rano wazyl? I ze niby odejmowali wage auta.Jaka?Tylko znana im... A ja powiem szczerze nie zapytalam bo wlasnie znajomy tam pracuje i nie wypadalo...Dziekuje za ta obsluge,oby na zawsze!!!!!! Mam nadzieje,ze jesli nie zgodza sie na sklad w obecnym miejscu,bedzie w innym to i tak tam wroce.
Teren, na którym powstał skład zabytkiem chyba nie był, więc czemu to konserwator o tym decyduje? Decydować powinien chyba inny urzędnik, a właściwie odpowiednio wcześnie nie wydać pozwolenia na prowadzenie takiej działalności w tym miejscu (skoro zezwolono, to czemu po fakcie szukają dziury w całym?). No chyba, że nie chodzi o teren, a o sam węgiel - wtedy osoba konserwatora zabytków jest jak najbardziej na miejscu. W końcu mający ponad trzysta milionów lat węgiel jest bardziej "zabytkowy" niż stuletnie chałupy, jakimi zajmuje się konserwator :)
Też adekwatna osoba. W końcu w węglu często można znaleźć odciski wskazujące jakie KULTURY roślinne dały temuż węglowi początek... :)
"Tereny przemysłowo-składowe w Piotrkowie są gdzie indziej" - a metalplast to fatamorgana ???
Pan Konserwator Zygmunt Błaszczyk mieszka w Radomsku. Wie co może wiedzieć o Piotrkowie? Niech popatrzy okiem Konserwatora Zabytków na te rudery komunalne usytuowane nie tylko w strefie zabytków ale również zabytkowe. "Wanda" na ul. Dąbrowskiego, tylko że pan Błaszczyk tego nie dostrzega. Uparł się Nie bo Nie. Wszyscy wiedzą kto miesza najbardziej i komu zależy na pozbyciu się konkurencji. Pomijając jakość nowoczesne samochody ciężarowe, nowoczesną wagę elektroniczną oraz konkurencyjne dla sprzedawców węgla z ul. Roosevelta i ul. Towarowej ceny opału, uważam, że ktoś z urzędu miasta przy Pasażu Rudowskiego za tym stoi.
Pamiętam, składy opałowe zlokalizowane przy ul. Starowarszawskiej i na przy Słowackiego róg Owocowej. Nie było sprzętu elektronicznego tylko łopata i zwyczajna waga na odważniki. Nikomu to jednak nie przeszkadzało. jestem zdania, że ten skład opałowy przy ul. Próchnika powinien tam pozostać. Jest blisko i mnie to zadowala. Pewnym osobom związanym z piotrkowska prawicą to jednak przeszkadza. Widziałem nawet mikrofon zamontowany w tym celu na okolicznym budynku. Z jakiej opcji jest Minister Kultury?
Konserwator o Europie i Wadzie to zapomniał a węgiel mu przeszkadza. Ciekawe za ile mu przeszkadza???
Ogrodzenie to część fortyfikacji leży więc w gestii MONu a nie ministra kultury....
http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Jaki metalplast? Masz na myśli ruiny zakładu nieczynnego od ponad 20 lat? Jaką uciążliwość dla środowiska i okolicznych mieszkańców stanowi on obecnie?
Ale kiedy to było? 50 lat temu? Teraz są inne czasy i inne przepisy. Dawno temu stacja benzynowa była na pl. Kościuszki.
A może by tak go przenieść naprzeciwko Twojego domu - będziesz miał (miała) jeszcze bliżej. Pasuje?
mieszkańców pobliskich bloków mogę jeszcze zrozumieć, ale radni???
Minister kultury ??? Przecież w naszym kraju żaden minister nie jest normalny... Co on zadecyduje ? No śmiech na sali...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!