Oczywiście wina kierowcy. Ale oboje mieli zielone. Piesi tez chodzą jak święte krowy
Do zdobycia prawa jazdy powinien byc przeprowadzany test na inteligencję.Polowa z komentujacych tu nigdy nie powinna miec prawa jazdy.
Mogła troszkę zaczekać z tym wózkiem. Przecież samochód nie zatrzyma się w sekundę a tym bardziej na zakręcie
Był dzwon Ferrari, teraz kolejny hicior i wysyp specjalistów od ruchu drogowego
Ehhh miszcze suchej prostej hahaha
Kierowca miał zielone koniec kropka. A pieszy powinien być ostrożniejszy bo nie ma szans z samochodem. Sam jak jadę i widzę że pieszy chce wejść to trąbie bo chyba jemu łatwiej jest się zatrzymać niż mi bo np moje auto ma prawie 2 tony
1. Mogę zrozumieć sytuacje losowe, ale kierująca zupełnie nie wykazała jakiejkolwiek reakcji unikowej.
2. Cofnięcie uprawnień na min 3 lata + ponowne skierowanie na ośrodka egzaminacyjnego (oby trafiła na wymagającego instruktora /-kę kilka razy z rzędu, bo bezpieczeństwa publicznego)
3. Czy stać nas na wysokie mandaty? Kierująca odmówiła z jakiegoś względu, a tak w sądzie może dostać 30 tys. lub więcej.
4. Może w ciągu 7 dni udać się na komisariat i sprawę wyjaśniać / przyjąć mandat, wówczas nie zostanie sporządzony wniosek u ukaranie w SR.
5. Dobrze, że pieszym się nic nie stało. Nie ma tutaj wyjaśnienia, że piesi byli w "martej strefie", tego uczy się w kursach prawa jazdy i to też świadczy o tym, ze kierująca uprawnienia do prowdzenia pojazdów powinna utracić - dla bezpieczeństwa jej i innych uczestników ruchu.
ps. Bez hejtu proszę. Peace.
Kobieta z wózkiem była już na przejściu, więc nawet w świetle starych przepisów auto powinno ustąpić pierwszenstwa pieszemu.
Rozumiem, że czasami można nie zauważyć pieszego dochodzącego do przejścia na zatłoczonej ulicy... ale auto skręcające, przy dobrej widocznosci, dobrze widocznym przejściu dla pieszych i niewielkim ruchu.prawie rozjechało wózek? Może warto odlozyc prawo jazdy do szuflady, zanim komuś stanie się krzywda....
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!