Ludzie wchodzimy na pasy, tym bardziej z wózkiem, zawierzamy swoje bezpieczeńst5wo i swoich bliskich, przede wszystkim SOBIE. I co z tego, że zielone, a za kierownicą może być 'każdy'- zmęczony, zasłabnąć, pijany itd.. Młoda mama bez zastanowienia, mogła na sekundę spojrzeć czy się samochód zatrzyma, ale po co, ma pierwszeństwo.
Kierowca popełnił błąd i nie zachował ostrożności, to oczywiste. Ale proszę zerknijcie sobie na to w jaki sposób zachowała się ta baba z wózkiem - z impetem skręca w prawo wchodzi na przejście dla pieszych bez jakiegokolwiek zwolnienia kroku w momencie kiedy kierowca jest już na skrzyżowaniu. I to ma być matka?
Po przeczytaniu komentarzy przynajmniej większości, zastanawiam się czy to są dzieci czy półgłówki albo osoby które posiadają prawo jazdy aby jeździć tylko w niedziele. Sytuacja mega niebezpieczna. Kobieta była już na przejściu gdy nadjechał kierowca. Na szczęście nic złego się nie stało. Ale... ale gdyby chociaż się zatrzymała, wyszła i przeprosiła to może nagrywający by nie zgłosił. Ale biorąc pod uwagę całą sytuacje, zrobił bardzo dobrze. Może dzięki temu ta Pani nikogo nie zabije lub też nie zrobi komuś krzywdy.
Babsko dziecko by zabiło , jeszcze mandatu nie przyjeło bo liczy na mniejszą karę od sądu , ale sąd pownien jej zrobić psikusa i do tych 5 tyś , powinien zamiast punktów zabrać prawo jazdy !!
Mam zielone to też jade i generalnie to pieszy powinien uważać bo ma mniejsze szanse. Na cmentarzu jest pełno takich pieszych co niby mieli pierwszeństwo
Ostatnio na ulicy Słowackiego chciałem przejść przez pasy. Zawsze się dobrze rozglądam,czy to jest przejście z sygnalizacją czy bez. Z mojej prawej policja,która ładnie się zatrzymała. Patrzę w lewo - jedzie Yaris. Zbliżyłem się do pasów z zamiarem przejścia,bo byłem pewny,że toyota się zatrzyma,a ona tylko dodawała gazu! Ktoś pod nosem policji przeleciał z prędkością ok. 60km/h jak nic! Prawie przejechała mi paluchach. Patrzę się na gliniarzy i wskazuję na yarisa. Byłem przekonany,że włączą koguta i jazda. A gdzie tam! Jedyneczka i prosto przed siebie. Ojjjj nieładnie!!! Szkoda,że nie zrobił zdjęcia blach. Gdyby to było jakieś dziecko to tragedia murowana.
Wiem że źle zrobiła i jest to karygodne zachowanie ale po co odrazu donosić
nie pozdrawiam nagrywającego który doniósł na policje ciekawe czy sam na siebie donosi
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!