metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
klet ~klet (Gość)29.10.2010 17:50

"Waldemar" napisał(a):
Tymczasem fajnie by było, gdyby ktoś w tych galeriach kupował, a nie tylko sprzedawał.

Znam z opowieści autentyczną historię z perfumerii/drogerii Douglas (czy jak tam to się piszę). Facet kupił kosmetyki za kwotę 600zł (jeden zakup), sprzedawczyni w szoku bo nikt tutaj tyle nie wydał za jednym razem.
O jakim sprzedawaniu mówisz :) ? Przecież tam tylko młodzież spaceruje.
Ja chciałbym by wielu np młodych jeszcze piotrkowian co opuściło to miasto wróciło tutaj w poczuciu, że a) jest praca, b) mogą tutaj się osiedlić, założyć rodziny i rozwijać to miasto.
Obecnie to miasto można określić medycznym stanem przedzawałowym.
A to co mówi Pan Boss Ch., że inne miasta też się zadłużają bo taki jest trend to chyba komuś czapka ciśnie zbyt mocno głowę. Chyba można obrać własną drogę ?
Niech mi ktoś powie jaki wzrost gospodarczy, potencjał rozwoju miasta daje posiadanie Galerii ?

00

predatorback ~predatorback (Gość)29.10.2010 18:08

klet - jako inwestycja może i mały, bo to nie zakład produkcyjny. Wiesz - z tym zadłużaniem to różnie bywa, np. bardzo zadłużony Wrocław ma olbrzymie szanse, że w krótkim czasie im się to zwróci bo olbrzymi kapitał spływa do nich ze świata. Czy Piotrków ma szanse "przekuć" zadłużenie w sukces? Nie wiem, bo zbyt daleko jestem od decydentów naszego miasta. Oby tak było, że za rok, dwa zaczną się inwestycje w zakłady produkcyjne.

00

klet ~klet (Gość)29.10.2010 18:34

Masz rację Galeria to nie zakład produkcyjny ale też jest to miejsce gdzie pracują osoby, przy czym one zbyt dużo raczej nie zarabiają i prawdopodobnie są to w głównej mierze studenci, czyli umowa zlecenie. Chodzi, o to że pracownik "dużych" kwot nie wyda w tej galerii, a jak je wyda to miasto i tak guzik z tego będzie miało bo pewnie daje jeszcze ulgi w podatku lub inne śmieszne zachęty dla inwestorów. Pracownik piotrkowski raczej będzie zmuszony udać się do inne firmy by zaopatrzyć się w produkty niezbędne do życia w okazyjnej cenie - i tak "codziennie" miasto umiera bo piotrkowianin jest dla władz tego miasta "zerem".
Rozumiem, że są to jakieś miejsca pracy i super ale czy taki jest sens rozwoju miasta by ludzie tylko pracowali, nie mogąc cieszyć się z tego co zarobili w danym miejscu pracy ?
Mówisz, że to nie zakład produkcyjny hmmm masz rację ale była wielkaaaaa PIOMA i co się stało ? Komuś przeszkadzała ?
Był "piękny" duży stadion i co się z nim stało komu on przeszkadzał ? Inwestorowi co tam postawił wiatę i teraz jeszcze ciśnie urzędasów w imię prawa by wygonić ludzi z miejsc pracy ?
Co do Wrocławia heh to inna bajka, inny region inny potencjał napływowy środków i ludzi. Swoją drogą ładne miasto :)
Piotrków Tryb. raczej jak piszę zmierza ku nędzy i upadkowi. A zadłużanie go dla zabawy bez realnego planu dającego szansę na rozwój jest idiotyzmem. Ludzie My jesteśmy niemal pępkiem Polski wszystkie szlaki komunikacyjne niemal przez Nas przebiegają i co z tego wyciągnęliśmy, a no nic ! Zaścianek :)

00

adam110374 ~adam110374 (Gość)29.10.2010 18:39

Po co nam następna galeria.W Piotrkowie mieszka też dużo starszych ludzi,którzy nie noszą majtek adidasa czy nike.Moja mama ma 60 lat i nie była jeszcze w Focusie.

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)29.10.2010 18:45

"Folia" napisał(a):
Na szczescie mamy w pobliżu Sulejów, gdzie mozna tanio coś fajnego i modnego kupić do ubrania dla dziewczyny.

To ci zaduszkowa zagadka?:)))

00

davodoff ~davodoff (Gość)29.10.2010 18:56

To może moje zakupy wprawiły sprzedawczynie w szok, wydałem na dwie butelki wody toaletowej męskiej i damskiej jakieś 570 PLN, nawet nie widziałem że będzie później o tym swoim dzieciom opowiadała. Pewnie odwiedzę Daglasa przed świętami :)

00

BLEKI BLEKIranga29.10.2010 18:56

wszystko jedno co tam będzie: mieszkania, sklepy, fabryka czy opera żeby tylko coś tam było bo inaczej to tylko nasze prawnuki to zrobią z wielką przyjemnością - a budynek godny uwagi

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)29.10.2010 19:12

"Waldemar" napisał(a):
Piotrków jest ładny, ale żeby od razu chcieć tu spędzać urlop to chyba nie.

Nie miałem na myśli samego Piotrkowa jako miejsca do spędzania urlopu - raczej okolice Piotrkowa. Miło wtedy mieć 15 km samochodem do centrum handlowego.

00

Marianka ~Marianka (Gość)29.10.2010 19:36

A ja się cieszę, mieszkam na wierzejach i nie chce mi się do Focusa jeździć. Wszędzie mamy stąd daleko. Nareszcie będzie coś pod nosem. Osobiście uważam, że budynek po Sigmateksie ma ogromny potencjał, to żywa historia. Fajnie, że ten wielki remont nie pójdzie na marne i coś w nim powstanie.

00

Mario ~Mario (Gość)29.10.2010 19:39

"davodoff" napisał(a):
To może moje zakupy wprawiły sprzedawczynie w szok, wydałem na dwie butelki wody toaletowej męskiej i damskiej jakieś 570 PLN, nawet nie widziałem że będzie później o tym swoim dzieciom opowiadała. Pewnie odwiedzę Daglasa przed świętami :)

Chyba przesadzasz albo pierwszy raz w życiu wydałeś 600 zł... regularnie robię zakupy w Focusie na podobne lub większe kwoty i nikt się nie dziwi. Nie przesadzaj, w Piotrkowie mieszka bardzo wielu ludzi których stać na zbytki i luksusy albo po prostu lubiących drogie i dobre rzeczy.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat