no wlasnie wszystko to jest robione z mysla o nich
Mnie głównie chodzi o to by najpierw rozwijać Piotrków jako miasto położone w centralnej Polsce poprzez wykorzystywanie chociażby potencjału ludzkiego w postaci ludzi wykształconych i nie mówię tutaj o naszej wyższej szkole prania, a o osobach, które mimo wszystko musiały się ciężko napracować i skończyć studia państwowe. Bez urazy.
Dwa oczywiście masz rację niech mieszkańcy innych miast przyjeżdżają do Piotrkowa i zostawiają tutaj swoje pieniądze.
Ja chcę by to piotrkowianie kreślili rozwój miasta, napędzali skarbiec miasta dzięki pracy, którą tutaj mogą mieć, a nie jak tutaj już ktoś powiedział "będą tylko zwiedzać Galerie" w mieście.
Powiedz mi dlaczego np. zlikwidowano kolej wąskotorową ?
Przecież ona powinna być atrakcją miasta wykorzystywaną w bilbordach reklamowych itd. Czy inne miasta mają/miały takie maszyny na chodzie ? Galerię to mają teraz nawet miejscowości mniejsze od Piotrkowa.
"Obcokrajowcy" przyjeżdżajcie do miasta na zakupy, niech piotrkowianie patrzą na Was z zazdrością :)
Większość ludzi wykształconych w Piotrkowie to osoby, które ukończyły kierunki humanistyczne, a więc rozwój potencjału turystycznego Miasta jest jedyną szansą na to, aby ta rzesza młodych, zdolnych i ambitnych ludzi znalazła pracę. Galerie handlowe nie mają ściągać Piotrkowian tylko osoby spoza Piotrkowa, oraz służyć potencjalnym turystom - jeżeli przyjeżdżam na urlop to dobrze mieć niedaleko również jakieś sklepy.
No i teraz Cię zrozumiałem klet, hehe. Co do kolejki masz rację, osobiście dowiadywałem się w te wakacje w Urzędzie Miasta czy coś zostało z kolejki... niestety nic. A szkoda, brry. Ja ukończyłem studia państwowe i chce, tak jak Ty, budować COŚ w naszym mieście. Lepiej niech przyjezdni zostawiają kasę, niż "galerianki" tylko chodzą.
Reasumując - jeśli kapitał zewnętrzny chce inwestować w kolejną galerię w Piotrkowie to już ich zmartwienie czy będą mieć klientów czy nie. Znając z autopsji takie duże korporacje, wiem że będą robić wszystko żeby z regionu full ludzi przyjeżdżało.
kiedys mnie to malo interesowala ale co do tych kawiarenek to powinly powstac takie stylowe do ktorych chcialoby sie wracac :)
Zdania sa jak zwykle podzielone, ale to nic nowego - tak jest od początku świata, a nie od "deklaracji łódzkiej"...
Według mnie lepiej bedzie jak w tym pięknie wyremontowanym budynku zagości jakiś ruch,życie ; niech to nawet będzie galeria handlowa i macdonalds...
Nie uważacie,że lepiej,niż by budynek miał znowu powoli obracać sie w ruinę...??
A mieszkańcom tej części miasta, a zwłaszcza dużego osiedla "Wyzwolenie" też się coś od życia należy - dla nich obecnie najbliżej do "Biedronki" na Wolborskiej - i koniec...
"Starą octownią" też powinien sie ktoś z władz miasta zainteresować...
Wygląd budynku nasuwa myśl,że jego właściciel czeka na zawalenie sie parteru, by nie trzeba było go już remontować ( i zaoszczędzić kupę szmalu...).
W chwili obecnej jest to poza rozpadającą się "EUROPĄ" drugi moim zdaniem najbardziej zaniedbany budynek w mieście...Wypieszczony "czubek" nic tu nie zmienia...
Piotrków jest ładny, ale żeby od razu chcieć tu spędzać urlop to chyba nie.
A jeśli atrakcją mają być Galerie, to oddalona o 40 km stąd Łódź ma lepsze.
Co do absolwentów kierunków humanistycznych - na razie mogą liczyć na pracę poza zawodem albo bezrobocie. Tymczasem fajnie by było, gdyby ktoś w tych galeriach kupował, a nie tylko sprzedawał.
Na szczescie mamy w pobliżu Sulejów, gdzie mozna tanio coś fajnego i modnego kupić do ubrania dla dziewczyny. Mnie nie stac na zakupy w galeriach, bo to samo gdzie indziej kosztuje 3 razy taniej. Nawet jaby mnie było stac to mam rozum. Nie wróże tej kolejnej galerii sukcesu. Padnie jak Fokusmall zobaczycie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!