Ja bardzo chetnie pójdę tam pracować tylko się nie da bo nie odpuszcza swoich wakatów. I nie lubię pisania typu "to chodź pracować za nas" bo i tak by nie oddały swojej pracy.
Na wywiad pracownicy MOPR poświęcają w domu podopiecznych kilka minut i wychodzą. Do sąsiadki przychodzi opiekunka z DDPS i to na nich skupiają się wszystkie obowiązki. Te kobiety robią ogromną pracę, opiekują się chorymi i muszą w pojedynkę radzić sobie z obowiązkami,a jest tego ogrom. Osoby leżące, niepełnosprawne , o różnym temperamencie i środowiska patologiczne. Trochę pokory pracownicy MOPR.
Ośrodki Pomocy Rodzinie powstały po to by pozwiązywać problemy społeczne, problemy rodzin, jaka jest skuteczność waszych działań, bo z tego co obserwujemy to marna.
Dla tych, którzy są tacy oburzeni tym artykułem, tzw.przez Was urzędasy zarabiają tylko najniższą krajową i muszą się użerać z takimi jak wy,wyborcami PiS, bo przecież Wam sie wszystko należy.
Za co podwyzki wam siedza i pierdza w stolki i pojdzie normalna osoba z trudna sytuacja dostanie 200/300 a alkoholik 800bo to choroba jest tak slyszalem a jak wam nie pasuje to jest tyle pracy np na kase do biedronki
za robotę się weżcie a nie jeszcze podwyżki chcecie za picie kawki i nic nie robienie, masakra nic nie robią a żądają
Ludzie wypisujący wiele niepochlebnych słów nie mają pojęcia że pracownik socjalny odpowiada za wiele innych rzeczy np. kiedyś ja byłem nie ubezpieczony , nie miałem składek i ośrodek mi pomógł po wypadku
Za robotę się weźcie nie tyle pieniędzy a co wy takiego robicie w tej opiece pytam co
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!