matka: A propos tego palcu zabaw przy ul. Emilii Plater (a nie 9 Maja jak podałaś) - zamknięcie ulicy to głupota spowodowana przez głupotę osobnika, który zaprojektował ten plac zabaw przy samej ulicy - jakby nie można go było odsunąć ze 20 metrów na wschód w stronę ul. Kostromskiej i ogrodzić!
piotrkowianin: O ile pamiętam to kiedy ten odcinek ulicy był otwarty to służył głównie jako parking dla aut i przejazd tą ulicą odbywał się jedną stroną pomiędzy ludźmi chodzącymi tą ulicą. A myślę, że to nie był żaden strategiczny przejazd. Gdyby nie ten plac zabaw to może w niedalekiej przyszłości powstałby tam kolejny parking. Najlepiej wytnijmy wszystkie drzewa i zróbmy wszędzie parkingi. Tylko samochody...
Mam pytanie. Czy przy wieździe w uliczkę od Topolwej jest znak, że to ślepa uliczka. Bo jeżeli nie to ktoś może łamać tu przepisy stawiając słupki nie uzgodniwszy tego z zarządem dróg, policją. Przecież każda taka zmiana wymaga odpowiedniego oznakowania w terenie a także na planach.
ja proponowałbym wprowadzić częściowo zakaz parkowania na parkingu przed blokem 16/20, przy wyjeździe z Topolowej ze względu na bezpieczeństwo. Wyjazd z osiedla na Topolową to nie jest najbezpieczniejsze miejsce, gdyż stojące na parkingu samochody z prawej ograniczają widoczność na drogę. Myśle, że jak się zdażą ze 2 - 3 wypadki ktoś w końcu pójdzie po rozum do głowy i odblokuje wyjazd na Łódzką. Mam nadzieję, że udział w kolizji przypadnie pomysłodawcą blokady wyjzdu na Łódzką. Jak można wprowadzić ruch dwukierunkowy na tak wąskiej ulicy i przy tak słabej widoczności na wyjeździe z osiedla ! To jakiś absurd. Na dodatek chciałbym pogratulować temu kto wprowadził znak pierwszeństwa dla osób wjeżdżających na osiedle. To też naprawdę świetny pomysł, szczególnie przy tych warunkach drogowych, widocznościowych......
Status trawy czy trawnika?
To tak jak z klepiskiem przy ul. Słowackiego przy "Koguciku", które od ładnych paru lat pelni funkcję nieoficjalnego trawnika i nikomu to nie przeszkadza.
do anonima: tej uliczki nie ma na planach więc nie ma co uzgadniać. Ten teren prawnie ma status trawy:)
Jeżeli ta uliczka ma status trawy to po co jakiekolwiek znaki. Czyli ja też mogę sobie walnąć parę słupków po środku tej "trawy". A co do wyjazdu to fakt, że wyjechać na Topolową to aż strach. Nieraz ktoś postawi auto na Topolowej tak że prawie na wjeździe na osiedle. A w zimę gdy jest trochę ślisko to już gwarantuję, że będzie stłuczka za stłuczką.
As: Niestety tak - pod warunkiem, ze jesteś właścicielem tego trawnika. Co do znaku to nie wiem i tu się nie wypowiadam.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!