metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
piotrkowIV ~piotrkowIV (Gość)14.04.2012 12:42

W tym wszystkim obie strony mają rację. Tylko jedna strona wraz z PIO chce jak najdłużej ujadać Preziowi. Chce to robić najdłużej i najbezczelniej. Tylko można zadać sobie pytanie - czy to służy mieszkańcom i rozwojowi Piotrkowa. Uważam, że nie. Dlatego mam swój krytyczny stosunek do tego.

00

` ~` (Gość)14.04.2012 13:18

Dlaczego poświęca się tak wiele, aby zachować jeden dyrektorski stołek?

00

xxx(Gość) ~xxx(Gość) (Gość)14.04.2012 16:04

Czytam te wszystkie zajadłe komentarze i widzimy obraz polskiego społeczeństwa.Krytykujemy wszystko i wszystkich,nikt nam nie odpowiada.Dawniej krytykowano Matusewicza,suchej nitki na nim nie zostawiono choć to On zainicjował wielkie przemiany w Piotrkowie,pomimo tego co się stało uważam,że był"łebskim"facetem.Teraz krytykujecie Chojniaka a później?Później będzie następny,którego spotka ten sam los.Co do IV LO,to krzywda im się nie dzieje,ludzie rozejrzyjcie się po kraju,ile szkół się likwiduje w miastach i na wsiach,gdzie dzieci nikt nie pyta czy chcą dojeżdżać do innej wsi,do szkoły.Tutaj robi się szum o zmianę siedziby i nie kpijcie sobie bo to nie szkoła z tradycjami jak Chrobry.Ciekawe czy tak samo wstawilibyście się za SP 10? Może ona funkcjonować tylko do końca grudnia 2012 roku(zezwolenie Nadzoru Budowlanego)i co dalej z dziećmi i nauczycielami z TEJ szkoły?

00

beer34 ~beer34 (Gość)14.04.2012 18:03

Byłem dzisiaj na marszu. Szedłem z nastawieniem o wolne media. A tutaj "pseudo rutkowscy" się pojawili. Zagadałem z jednym (ziomal)i mi powiedział, że śledzo Prezydenta.

00

lolo ~lolo (Gość)14.04.2012 18:59

Może ci wielcy i wspaniali radni którzy tylko krytykują słuszne i przemyślane decyzje naszych władz zrobią coś dla dobra wszystkich mieszkańców. Może pójdą teraz i pomogą sp10.

00

1 ~1 (Gość)14.04.2012 19:11

"xxx(Gosc)" napisał(a):
SP 10? Może ona funkcjonować tylko do końca grudnia 2012 roku(zezwolenie Nadzoru Budowlanego)i co dalej z dziećmi i nauczycielami z TEJ szkoły?

Do SP 16

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga14.04.2012 21:20

"lolo" napisał(a):
Może ci wielcy i wspaniali radni którzy tylko krytykują słuszne i przemyślane decyzje naszych władz

A możesz zdradzić jakie to słuszne i przemyślane decyzje masz na myśli?

00

Kim ~Kim (Gość)15.04.2012 11:19

"1" napisał(a):
Do SP 16

Ale to już nie będą przenosiny, tylko likwidacja. Czyli nauczycieli z IV LO na bruk wyrzucić nie można, a z SP 10 już tak?
W 2014 roku w pierwszych klasach spotkają się dwa roczniki dzieci: 6-latki i 7-latki. Nie wydaje mi się, by likwidacja szkół podstawowych w tym roku czy w przyszłym była decyzją rozsądną, bo za 2 lata wszyscy będą płakać, że nie ma miejsc w szkołach dla dzieci. Poza tym jestem przeciwnikiem szkół - molochów ( a taką właśnie jest SP 16), zwłaszcza w kontekście kolejnej reformy edukacyjnej. Klasa licząca 30 dzieci nie jest miejscem przyjaznym dla 6-letniego malucha, a szkoła licząca coś koło 1 tys. dzieci nie jest dla niego miejscem bezpiecznym i ja z pewnością nie posłałabym do takiej szkoły dziecka.

00

Ale tupet! ~Ale tupet! (Gość)15.04.2012 13:35

"Kim" napisał(a):
Ale to już nie będą przenosiny, tylko likwidacja. Czyli nauczycieli z IV LO na bruk wyrzucić nie można, a z SP 10 już tak?

A przenosiny IV LO do G2 to co to niby miało być???
Pomoc?Nie likwidacja??? Zastanów się człowieku!!!

00

123 ~123 (Gość)15.04.2012 14:06

"Ale-tupet" napisał(a):
A przenosiny IV LO do G2 to co to niby miało być???

TO ZAPEWNE WYRÓŻNIENIE?!
Za to ,że otrzymali budynek, który był w takim samym stanie jak obecnie SP10! Pomocy od miasta nie otrzymało, a jak teraz wygłąda? APETYCZNIE - PRAWDA?
I nie wierzę w to, że w momencie przeprowadzenia SP10 do16 będzie tam ,,coś około tysiąca''dzieci!!!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat