metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotrkowianin Piotrkowianinranga01.11.2014 08:36

Brakuje wzmianki o niemieckim cmentarzu w Meszczach przy obecnej ul. Witosa - w lesie po lewej stronie: http://goo.gl/maps/5xf79 .
Szkoda, że nikt o niego nie dba, nawet UM.
Kilka zdjęć zrobionych 3 lata temu:

Meszcze - cmentarz_20111025.jpg
Meszcze - cmentarz_20111025a.jpg
Meszcze - cmentarz_20111025b.jpg
Meszcze - cmentarz_20111025c.jpg
Meszcze - cmentarz_20111025d.jpg

80

expiotrkowianin ~expiotrkowianin (Gość)01.11.2014 09:44

Polecam przedwojenny przewodnik Rawity-Witanowskiego po starym cmentarzu. Równie ciekawie temat opracował na pocz. lat 90. Jarosław Orżyński w nisko-nakładowej publikacji.
---
Pamiętajmy o cmentarzu Żołnierzy radzieckich przy ul. Rakowskiej. Warto postawić tam świeczkę. Zginęli przecież za wyzwolenie Piotrkowa; często byli to młodzi chłopcy, którzy nie mieli pojęcia o ideologii. Warto zobaczyć "człowieka", nie "politykę".

111

PW ~PW (Gość)01.11.2014 10:01

"Piotrkowianin" napisał(a):
Brakuje wzmianki o niemieckim cmentarzu w Meszczach przy obecnej ul. Witosa - w lesie po lewej stronie: http://goo.gl/maps/5xf79 .
Szkoda, że nikt o niego nie dba, nawet UM.
Kilka zdjęć zrobionych 3 lata temu:

Myślę, że uda się coś z tym zrobić - jeśli nie w tym roku, to w następnym. Szkoda, iż nie mieliśmy tej wiedzy wcześniej, gdyż niedawno była organizowana akcja "Pamiętamy o tych zapomnianych".

10

OVK ~OVK (Gość)01.11.2014 10:30

Cytuję:
Nic nie może wiecznie trwać...

czyli już za dwa i pół tygodnia to miasto w końcu złapie nowy oddech.

52

janusz ~janusz (Gość)01.11.2014 11:14

"OVK" napisał(a):

nie ma to jak pisać komentarze nie na temat artykułu...omg

22

janusz ~janusz (Gość)01.11.2014 11:16

"OVK" napisał(a):

"zwykłym chamstwem i pogardą dla społeczeństwa,te hieny "cmentarne" nie potrafią uszanować Święta Zmarłych,oblazły to miasto jak wszy dookoła i zatruwają powietrze,nie mają szacunku nawet dla tak Wzniosłego Święta !" to są twoje słowa...TY WIDAŚ TEZ NIE POTRAFISZ uszanować...artykuł o czymś innym a Ty swoje gadki wyborcze wygłaszasz...WSTYD

42

OVK ~OVK (Gość)01.11.2014 13:30

"janusz" napisał(a):
nie ma to jak pisać komentarze nie na temat artykułu...omg

"janusz" napisał(a):
TY WIDAŚ TEZ NIE POTRAFISZ uszanować...artykuł o czymś innym a Ty swoje gadki wyborcze wygłaszasz...WSTYD

gościu,przestań truć flaka,obserwuje Cię od jakiegoś czasu i widze,że jakiś niedorobiony jesteś,leki mocniejsze bierzesz czy co?
Pozdrawiam mimo wszystko.

21

ja ~ja (Gość)01.11.2014 18:43

Gratuluję autorowi a może autorce artykułu. Cztałam z zaciekawieniem i z przyjemnościa. Podaje pod rozwgę rozpalonym głową ostani akapit artykułu. Pozdrawiam

60

P51 ~P51 (Gość)02.11.2014 08:54

"ja" napisał(a):
Gratuluję autorowi a może autorce artykułu. Cztałam z zaciekawieniem i z przyjemnościa. Podaje pod rozwgę rozpalonym głową ostani akapit artykułu. Pozdrawiam

Ja też gratuluję Autorce artykułu! Poza tym nic dodać i nic ująć!

20

Piotrkowianin Piotrkowianinranga02.11.2014 15:24

"PW" napisał(a):
Myślę, że uda się coś z tym zrobić - jeśli nie w tym roku, to w następnym. Szkoda, iż nie mieliśmy tej wiedzy wcześniej, gdyż niedawno była organizowana akcja "Pamiętamy o tych zapomnianych".

Informację ze zdjęciami podałem 3 lata temu: http://www.epiotrkow.pl/galeria/cat,311

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat