Na stronie Urzędu Miejskiego Miasta Piotrków Trybunalski nic nie ma na temat środowej nawałnicy w mieście oraz zniszczeń i strat. To było wczoraj. To chcecie, aby Wydział Kryzysowy UM ostrzegał przed kataklizmem, który nie wiadomo kiedy i czy będzie? Są za to pijarowskie samouwielbienia jaka to władza jest dobra, piękna i skuteczna. Nie ma również czy usuwają skutki nawałnicy. Jakie miasto taka władza.
Twój post się kupy nie trzyma,jak mogłem czytać dzisiejszą prase skoro swój wpis zrobiłem wczoraj?
Komunikat Zarządzania Kryzysowego z rana:
Komenda Miejska Państwowej Straży Pożarnej w Piotrkowie Trybunalskim informuje, że podczas służby w dniu 20.07.2011 r. na terenie miasta odnotowano 29 zdarzeń związanych z usuwaniem skutków wichury. Na skutek silnych wiatrów w Piotrkowie Tryb. uszkodzonych zostało:
- 5 dachów budynków mieszkalnych,
- 1 samochód osobowy,
- zabezpieczono 1 linię energetyczną,
- 22 razy usuwano powalone drzewa i konary.
Dyżurny operacyjny PCZK dla miasta Piotrkowa Trybunalskiego
Z innej beczki - współczucia dla poszkodowanych.
A co teraz powiedzą zwolennicy drzew przy drogach ?!?!?!
Ktoś takiego nieudacznika wybrał. Nie wiesz kto? Ja nie - poszedłem na wybory i głosowałem na lepszego kandydata. Niestety było nas za mało - mohery wygrały.
Że trzeba je pielęgnować. A ten słup, w który uderzył samochód też byś wyciął?
Ludzie po co to głupie gadanie o drzewach, ludzie nie mają dachu nad głową a dla was najważniejsza jest kłutnia o kto zajmuje się drzewami i ze przez kilka godzin nie mieliscie prądu. No naprawde straszne to .....
pan Gosławski z referatu kryzysowego stwierdził, że burza to zjawisko nagłe, referat pracuje do 15.30 stąd brak komunikatu. Zaznaczam, że burza była ok 15.
Swoją drogą nagłe zjawiska w PT powinny być tylko w dni robocze w godzinach pracy referatu.
To samo co zwolennicy dachów na domach ... i drzewa, i dachy są potrzebne.
A to jak to? To prezydent nie wydał jeszcze w tym zakresie stosownego zarządzenia? Co za niedopatrzenie, a deszcze i wichury nadciągają znowu!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!