Haha niech te policyjne młoty sami wkońcu zaczną coś robić bo jak narazie to poza zatrzymaniami z niewielka iloscia marihuany i kilkoma pobiciami to nic innego nie zrobili . /
A czy akurat te nagrania będą legalne? Bo ostatnio głośno było o innych, i najważniejsze było ŻE SĄ NIELEGALNE, bo odbywały się bez wiedzy i zgody nagrywanych. Więc jak to jest?
Proponuje nagrać, pana z wydziału policji kryminalnej, który codziennie popisuje się swoim Audi na piotrkowskich ulicach. Myśli, że ma 30 pare lat i dosyć dobry samochód, do tego jest policjantem, to jest bezkarny? Tak Panie Piotrze o Panu mowa ;)
Czegoś nie rozumiem. "Piratów" mamy w około. Policja nie reaguje gdy rowerzysta przejeżdża przez przejście dla pieszych, gdy kierowca wjeżdża na pomarańczowym a czasami na czerwonym na skrzyżowanie, gdy parkują w miejscach niedozwolonych, rozmawiają w czasie jazdy przez komórkę a nas proszą o filmy? Paranoja. A później taki policyjny "specjalista" wypowie się jak w przypadku froga, że nie stworzył on zagrożenia w ruchu lądowym. I ja mam być świadkiem w takich sprawach? Takie rzeczy to tylko w Polsce!
PS
Czy muszę mieś zgodę "pirata" w celu upublicznienia jego wizerunku? Skoro nagrania naszych polityków były nielegalne...
Obawiam się, że nielegalne jest rozpowszechnianie tych nagrań bez zgody osób znajdujących się na nich a nie samo nagrywanie. Ale też nie jestem ekspertem. Może jakaś kompetentna osoba rozwieje nasze wątpliwości? Redaktorzy z ePiotrkow powinni wiedzieć coś więcej na ten temat. proszę o komentarz!!!
Już rok temu mąż zainstalował kamerkę w naszym samochodzie. Dużo jeździmy po Polsce i rejestrujemy przestępców za kółkiem. W samym tylko Piotrkowie nagraliśmy jak dotąd 26 kierowców, a wszystkie te filmiki przekazaliśmy do komendy policji na Szkolną i wszyscy sprawcy wykroczeń i przestępstw zostali surowo ukarani. Zachęcamy też Was do tępienia bandytyzmu na drogach! Marta i Jurek
Jak widać, sporo przy tym zachodu i trochę czasu trzeba poświęcić. Czy gratyfikację finansową jakąś przewidziano, czy policja po prostu leszczy szuka? Wszak na nagranego pirata mogą mandat nałożyć. Wypadałoby się kasą podzielić z tymi, którzy część roboty za policję odwalą, czyż nie?
P.S. Ja bym taki filmik udostępnił wyłącznie w sytuacji, gdyby nagrany został wypadek, aby pomóc w wyjaśnieniu przyczyn. W innych przypadkach nie.
Chyba twoje. Jak się odwołasz to właśnie ta druga strona musi udowadniać przed sądem że nic nie kombinowała...a to trwa i trwa...
I tu zawiodłeś mnie brakiem logiki i konsekwencji. A sytuacje, które mogłyby do wypadku doprowadzić. "Po" już tak, ale "przed" to już nie? Nie obniżaj lotów... Chcesz pomagać wyłącznie w wyjaśnianiu przyczyn wypadku. Ale dlaczego już nie w zapobieganiu mu? Rozczarowałeś.
Popieram Ala Bundiego, ale filmik z kierowcą łamiącego przepisy drogowe, wyślę na pewno z POLICJANTEM za kółkiem, kiedy to jedzie przez miasto i rozmawia przez komórkę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!