Chcesz strzelać do drona? Nie ma sprawy: KK Art. 174
§ 1. Kto sprowadza bezpośrednie niebezpieczeństwo katastrofy w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Osoba strzelająca sprowadza niebezpieczeństwo. Zestrzelenie drona to wg prawa to katastrofa w ruchu powietrznym. Operator może stracić nad nim kontrolę a spadający dron może zrobić komuś krzywdę. BRAWO WY !
Ja mieszkam przy ul. Sulejowskiej i mam już dość samolotów z piotrkowskiego lotniska. Nie ma spokoju. Prowadzący działalność gospodarczą na lotnisku starają się wmówić ludziom,że lotnisko w Piotrkowie to nasz lokalny skarb. Szkoda tylko, że nie widzą problemu w tym, że w Piotrkowie oprócz miłośników latania i "hałasu" mieszkają ci, którym potrzebny jest spokój, choćby ze względu na wiek czy choroby. Ciekawe co będzie, gdy zaczną się głośne protesty, skargi, a za tym odpowiednie kontrole, inspekcje, artykuły prasowe. Może lepiej prowadzić działalność na lotnisku z umiarem, bez rozgłosu, z otwarciem na ludzi, a nie tylko na biznes.
Niech mi ktoś wytłumaczy fachowo, dlaczego dronami o wadze do 600g można latać wszędzie?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!