metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Pytajnik ~Pytajnik (Gość)23.08.2018 09:17

Niech mi ktoś wytłumaczy fachowo, dlaczego dronami o wadze do 600g można latać wszędzie?

43

az ~az (Gość)25.08.2018 12:30

Ja mieszkam przy ul. Sulejowskiej i mam już dość samolotów z piotrkowskiego lotniska. Nie ma spokoju. Prowadzący działalność gospodarczą na lotnisku starają się wmówić ludziom,że lotnisko w Piotrkowie to nasz lokalny skarb. Szkoda tylko, że nie widzą problemu w tym, że w Piotrkowie oprócz miłośników latania i "hałasu" mieszkają ci, którym potrzebny jest spokój, choćby ze względu na wiek czy choroby. Ciekawe co będzie, gdy zaczną się głośne protesty, skargi, a za tym odpowiednie kontrole, inspekcje, artykuły prasowe. Może lepiej prowadzić działalność na lotnisku z umiarem, bez rozgłosu, z otwarciem na ludzi, a nie tylko na biznes.

20

Strzelajcie sobie, ale w głowę ~Strzelajcie sobie, ale w głowę (Gość)24.08.2018 20:58

Chcesz strzelać do drona? Nie ma sprawy: KK Art. 174
§ 1. Kto sprowadza bezpośrednie niebezpieczeństwo katastrofy w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Osoba strzelająca sprowadza niebezpieczeństwo. Zestrzelenie drona to wg prawa to katastrofa w ruchu powietrznym. Operator może stracić nad nim kontrolę a spadający dron może zrobić komuś krzywdę. BRAWO WY !

20

Operator DJI ~Operator DJI (Gość)22.08.2018 15:11

Jeśli dron ma poniżej 600g (jak większość), to oprócz lotniska, parków narodowych, czy imprez masowych możesz latać i nagrywać co chcesz.

115

kicajek ~kicajek (Gość)22.08.2018 17:19

szef Aeroklubu ziemi piotrkowskiej niech lepiej przestrzega by jego piloci nie schodzili poniżej 50m nad ziemią ... nawet 10km od lotniska sie zdarzaja takie przypadki. Zrobić porządek najpierw u siebie panie prezesie !!!

190

MAVIC AIR ~MAVIC AIR (Gość)22.08.2018 16:28

Spokojnie. Wasze domy, okna czy wasz własny wizerunek to pchła w kadrze zdjęcia czy nagrania

66

fd ~fd (Gość)22.08.2018 15:52

dronem to tylko szukać plantacji maryhy, kazdy to wie

34

Weźcie się lepiej za buczący samolot ~Weźcie się lepiej za buczący samolot (Gość)23.08.2018 22:06

Weźcie się lepiej za buczący samolot. Mieszkam kilkanaście kilometrów od lotniska. Buczący godzinami samolot słyszę nawet w piwnicy mojego domu.Uważam że jest to bezprawie. Nikt nie broni panu Jafernikowi prowadzenia działalności gospodarczej tj. płatnych skoków spadochronowych. ALE nie kosztem spokoju i dobrostanu mieszkańców w promieniu kilkudziesięciu kilometrów od lotniska. Przecież tu mieszkają ludzie z różnymi problemami zdrowotnymi, zwierzęta- mój pies wyje za każdym razem jak ryczące żelastwo przelatuje nad moim domem. Cały czas zastanawiam się gdzie są władze Piotrkowa , władze okolicznych gmin, Ochrona Srodowiska, która z urzędu powinna ścigać , a przynajmniej kontrolować takie postępowanie. JAKIŚ TAJEMNY UKŁAD.

70

gość ~gość (Gość)23.08.2018 17:27

A ten dron co dolatuje nawet pod Rozprzę, później wraca do Piotrkowa przez Milejów?

50

Mieszkanka Piotrkowa ~ Mieszkanka Piotrkowa (Gość)22.08.2018 15:40

A drony latające późnym wieczorem nad osiedlem Wyzwolenia? Czy to jest legalne? Kręcą się nad domami i blokami...

71

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat