Dziś była Komisja Rolnictwa na której m.in. analizowano złożony przez PSL projekt nowelizacji ustawy o ochronie gruntów rolnych ... . I jak słuchałam posłów to jedynie co im w głowie to hipermarkety. Zapomniano o tym że na 5, 10 ar hipermarket nie powstanie. No coż znowu zrobiono ludzi w balona.
W socjalizmie tak jest, że politycy i urzędnicy najlepiej wiedzą, co jest dla obywatela najlepsze, dlatego dla ludu wprowadzają zakazy, nakazy i ograniczenia, mając w d..e święte prawo własności i dowolność rozporządzania nią.
Ciekaw jestem, które partie polityczne cieszą się poparciem u osób, które tutaj wylewają swoje żale. Przecież takie PO, PiS, SLD czy PSL już nie pierwszą kadencję w sejmie zasiadają i prawo tworzą. Więc skoro wiadomo, czego się po nich można spodziewać, to czemu ciągle cieszą się największym poparciem? A może to jest tak jak z tą bitą żoną, co regularnie od męża wpieprz dostaje, ale nie potrafi sobie wyobrazić innego życia, innej alternatywy?
Grunt, żeby się państwo wszędzie i we wszystko nie wpi******ło, to ludzie sobie sami życie zorganizują, optymalnie dla siebie.
Tylko, czy sami ludzie do tego dorośli? Obserwując sondaże wyborcze śmiem twierdzić, że chyba jeszcze nie...
Co większość tych biednych ludzi by zrobiła, gdyby nagle sami musieli zdecydować o swojej przyszłości? Nie mogliby liczyć na pracodawcę, zasiłki, zapomogi, renty, dofinansowania. Ich poczucie bezpieczeństwa stworzonego przez państwo nagle zostałoby zaburzone...
Czyżby wtedy miała nastać fala załamań psychicznych i samobójstw?
A może potrzebna jest właśnie taka terapia wstrząsowa, aby uświadomić ludziom, że nic dobrego nie wyniknie z obecnego stanu rzeczy?
Jestem przekonany, że te najciekawsze czasy są jeszcze przed nami, oby (dla bezpieczeństwa wielu) nigdy nie nadeszły, bowiem duży odsetek społeczeństwa tego wstrząsu może nie wytrzymać.
Oszuści!!! znowu nas robią w konia a my jak zwykle nic z tym nie możemy zrobić i to ma być kraj demokratyczny robią z nami co chcą i koniec jak tak dalej będzie to będziemy murzynami w środku europy.
ta ustawa to świetny pomysł tylko jak zwykle podczas procesu legislacyjnego usunięto i zmienione istotne zapisy, które spowodowały obecną treść.
Świetny pomysł dlatego, że ograniczy chaotyczną zabudowę gdzie komu się tylko podoba, będąc planistą w UM wiedzę jak to duży jest problem.
Niestety już na terenach zurbanizowanych by uzupełnić zabudowę na kl I-III nawet kabla en. nie postawimy.
nasz rząd nie pomaga nasz rząd utrudnia zatruwa niszczy ktoś ma w tym bardzo dobry interes albo ktoś łapówki nie dostał
Mam wydane warunki zabudowy i rozgrzebaną budowę, ale jak chciałem doprojektować garaż i postawić go na tej samej działce obok domu, to już nie wolno, bo ochrona gruntów :/
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!